EUR: 317,90 Ft
CHF: 280,64 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Nyomoznak Juhász bántalmazási ügyében

Személyi szabadság megsértése gyanújával indított büntetőeljárást Juhász Péter bántalmazási ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság – tudta meg tegnap a PestiSrácok.hu. Mint ismert, egy bíróság elé került peranyagból korábban kiszivárgott: az Együtt elnöke 2016 decemberében bezárva tartotta volt élettársát, akit a hírek szerint bántalmazott is. 

Az Együtt elnökének ügyében személyi szabadság megsértése miatt nyomoz a BRFK /Fotó: Facebook

Juhász Péter ügyében a hivatásos feljelentőként emlegetett Tényi István nyújtott be bejelentést a rendőrségnek súlyos testi sértés, kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértése gyanújával. A hatóság pedig úgy döntött: utóbbi gyanúsítás alapján megindítják a büntetőeljárást.


Mint emlékezetes: Juhász Péter és volt élettársa közös gyermekeik elhelyezéséről pereskedett volna a II.–III. kerületi bíróságon és az oda beadott perdokumentumokból döbbenetes részleteket közölt a Bors, majd később a TV2. Az iratokból az derült ki, hogy a nő állítása szerint Juhász éveken át drogozott gyermekeik jelenlétében, majd amikor a pár kapcsolata megromlott, a férfi tettleg és pszichésen is terrorizálta volt élettársát, akit 2016 decemberében bezárt a lakásba, miután teletömte nyugtatókkal. Az Együtt elnökének volt élettársa szerint Juhász vérben ázva hagyta magára az éppen menstruáló nőt, akit korábban meg is ütött.

A kiszivárgott adatok közül a rendőrség a jelek szerint már biztosan hitelt adott annak a kijelentésnek, miszerint Juhász bezárva tartotta az asszonyt, mivel személyi szabadság megsértése ügyében nyomozást indítottak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a feljelentésben szereplő további adatok alapján bizonyítottság esetén később ne lehetne bővíteni a vizsgált cselekmények körét a testi sértésre és gyermekveszélyeztetésre vonatkozó részekkel is.


Pedig Juhász első körben kis híján megúszta, hogy ezeket a súlyos állításokat a rendőrség előtt kelljen cáfolnia. A gyermekelhelyezési ügy ugyanis peren kívüli egyezséggel zárult, így el sem jutottak a tárgyalásig. Pedig ha a bíróság előtt is elhangzottak volna a volt élettárs súlyos állításai, akkor a gyermekelhelyezési perben eljáró bírónak hivatalból kellett volna utasítania a hatóságokat a további büntetőeljárások megindítására.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.