EUR: 320,50 Ft
CHF: 283,38 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Nyugat-Európába tartott a tranzitzónában elfogott két ISIS terrorista

Az Európai Unióba akart menedékesként bejutni az a nő és férfi, akiket a Terrorelhárítási Központ felderítői azonosítottak a röszkei tranzitzónában, a bíróság pénteken letartóztatta a terrorizmus finanszírozásával gyanúsított két embert – írja a Magyar Idők.

A lap szombati számában közölte, a megalapozott gyanú szerint a férfi és a nő 2009-ben, illetve 2010-ben önkéntesen csatlakozott egy közelebbről meg nem nevezett szervezethez, amely a vonatkozó nemzetközi szerződések és egyezmények szerint terrorszervezetnek minősül. A lap értesülése szerint vélhetően az Iszlám Állammal (ISIS) együttműködő terrorszervezetről van szó. A gyanú alapján a terrorszervezet tagjaként például mindketten végeztek 2010 és 2014 között a szervezet érdekében Irakban logisztikai tevékenységet, és katonai kiképzésben részesültek, illetve anyagilag is támogatták a terrorszervezetüket.


A gyanúsítottak a röszkei tranzitzónában nyújtottak be menedékkérelmet, amelyet a hatóságok elutasítottak.

A vizsgálóbíró, figyelemmel a gyanúsítottak személyi körülményeire, személyazonosságuk tisztázatlanságára és az általuk eddig közölt adatok ellentmondásosságára, valamint arra, hogy megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, elrendelte az előzetes letartóztatást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megemlékeztek a fővárosi gettó felszabadításáról

  Megemlékeztek a fővárosi gettó felszabadításáról

  Mi, magyarok nem felejthetünk, nem emelkedhetünk a múltunk sötét bűnei, rémtettei fölé; emlékezetünkben kell tartanunk és tudatosítanunk kell a jövő nemzedékét is, hogy egymást tisztelete, segítése és megértése mennyire fontos nemzetünk egységének fenntartásához, virágzásához – jelentette ki a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a budapesti gettó felszabadulásának 74.

 • Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

  Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

  Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme – vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII.

 • Programcsomag indul fiataloknak a vidéki élet ösztönzésére

  Programcsomag indul fiataloknak a vidéki élet ösztönzésére

  Vidéki élet, fiatalok a vidéken elnevezéssel programcsomagot indít a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA), amely 16 millió forintból valósul meg, többek között az Agrárminisztérium (AM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával – jelentették be a program szervezői csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.