EUR: 317,11 Ft
CHF: 279,26 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Olasz politikus: Példaértékű, amit Orbán Viktor tett

Egész Európának, benne Olaszországnak fontos munkát végeztek a visegrádi négyek az illegális bevándorlással kapcsolatban a keleti határoknál az elmúlt években – jelentette ki az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt vezetője szerdán a közmédiának nyilatkozva.

Giorgia Meloni az angol nyelvű interjúban azt mondta, Európa számára ma a legnagyobb kihívás az, hogy megvédje a saját identitását.


A politikusnő szerint a szűk európai elit érdekei távol esnek a nép szükségleteitől, pedig az utóbbiakat kellene nézni.

Hangsúlyozta: azt szeretné, hogy Olaszország erősebb kapcsolatokat ápoljon Magyarországgal és a visegrádi négyekkel. Úgy gondolja, sok témáról ugyanaz a véleményük.


A pártvezető példaértékűnek nevezte, amit Orbán Viktor miniszterelnök tett. Megemlítette a családok érdekében bevezetett intézkedéseket. A vasárnapi olaszországi parlamenti választásokon remélhetőleg kormányra kerülnek, és akkor le szeretné másolni a magyar döntések egy részét – hangsúlyozta.

Olaszországnak és a visegrádi négyeknek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) együtt kellene dolgozniuk a jövőben a határok megvédéséért – hangoztatta Giorgia Meloni.

Hozzátette, hogy a visegrádi országok helyesen alkottak véleményt a migránsok áthelyezéséről.

Meg kell állítani a délről érkező migrációs hullámot, valamint tárgyalni kell Líbia kormányával – sorolta.

Olaszország teljes mértékben rosszul járt el a migráció ügyében. Ő a visegrádi négyekkel ért egyet – fűzte hozzá.

A politikus úgy vélekedett, hogy Európának nincs igazán terve a migrációról: minden egyes ország azt tesz, amit jónak lát.

Sokat kell dolgozni azért, hogy megvédjék a kontinens határait – hangsúlyozta.

Giorgia Meloni reméli, hogy megnyerik a vasárnapi olasz parlamenti választást, és kormánytagként térhet vissza Magyarországra.

A Silvio Berlusconi vezette Forza Italia a Matteo Salvini vezette Északi Ligával és a szintén jobboldali FdI formációval kötött választási koalíciót. A jobbközép szövetség népszerűsége a legutolsó előrejelzések szerint megközelíti a negyven százalékot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek