2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Békéscsaba

Olimpikon példakép járt a Belvárban

Különleges vendégük volt a napokban a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium diákjainak. A HISZEK Benned Sport Program keretében ugyanis egy olimpiai bajnok sportoló, dr. Kiss Gergely látogatott el az intézménybe, ahol még a menzát is kipróbálta.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Békéscsaba önkormányzata a HISZEK (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek Közötti) Sport Program keretében négy program megvalósítására nyert 100 százalékos támogatást, 5,7 millió forint értékben. Ennek egyik eleme a „Sportolj együtt olimpikonokkal!”. Elsőként dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó látogatott el a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumba.


A sportoló bizonyára számos fiatal számára példakép, hiszen három olimpián – Sydney-ben, Athénban és Pekingben – is képviselte hazánkat, világbajnok, Európa-bajnok, Euroliga-győztes vízilabdázó. A programsorozatnak pedig éppen ez a célja: olyan életeket bemutatni a diákoknak, amelyek őket is a kitartásra, a céltudatos küzdésre inspirálják. Ezt dr. Kiss Gergely maga is megerősítette az eseményen: büszke és nagyon boldog, hogy a szervezett programok során a legkülönbözőbb hátterű gyerekekhez, fiatalokhoz juthat el, és mindegyiküknek a saját élményein keresztül segíthet egy kicsit abban, hogy még értékesebb felnőtté váljon a jövőben.

Szarvas Péter polgármester a rendezvényen elmondta, hogy a vízilabda egy olyan sportág, amely eddig is sok sikert hozott már Magyarországnak, viszont nagyon kemény, a sportolóktól maximális küzdeni akarást kíván. A vendégül látott sportember pedig kiváló példája ennek.


Szilágyi Tibor, az intézmény igazgatója beszámolt róla, hogy ez már a második ilyen programja az intézménynek, 2017-ben Risztov Éva úszó volt a vendégük. A kicsik és nagyok igencsak készültek erre a találkozásra, az igazgató ezt a programot is sikeresnek találta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.