2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Békéscsaba

Olimpikon példakép járt a Belvárban

Különleges vendégük volt a napokban a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium diákjainak. A HISZEK Benned Sport Program keretében ugyanis egy olimpiai bajnok sportoló, dr. Kiss Gergely látogatott el az intézménybe, ahol még a menzát is kipróbálta.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Békéscsaba önkormányzata a HISZEK (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek Közötti) Sport Program keretében négy program megvalósítására nyert 100 százalékos támogatást, 5,7 millió forint értékben. Ennek egyik eleme a „Sportolj együtt olimpikonokkal!”. Elsőként dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó látogatott el a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumba.


A sportoló bizonyára számos fiatal számára példakép, hiszen három olimpián – Sydney-ben, Athénban és Pekingben – is képviselte hazánkat, világbajnok, Európa-bajnok, Euroliga-győztes vízilabdázó. A programsorozatnak pedig éppen ez a célja: olyan életeket bemutatni a diákoknak, amelyek őket is a kitartásra, a céltudatos küzdésre inspirálják. Ezt dr. Kiss Gergely maga is megerősítette az eseményen: büszke és nagyon boldog, hogy a szervezett programok során a legkülönbözőbb hátterű gyerekekhez, fiatalokhoz juthat el, és mindegyiküknek a saját élményein keresztül segíthet egy kicsit abban, hogy még értékesebb felnőtté váljon a jövőben.

Szarvas Péter polgármester a rendezvényen elmondta, hogy a vízilabda egy olyan sportág, amely eddig is sok sikert hozott már Magyarországnak, viszont nagyon kemény, a sportolóktól maximális küzdeni akarást kíván. A vendégül látott sportember pedig kiváló példája ennek.


Szilágyi Tibor, az intézmény igazgatója beszámolt róla, hogy ez már a második ilyen programja az intézménynek, 2017-ben Risztov Éva úszó volt a vendégük. A kicsik és nagyok igencsak készültek erre a találkozásra, az igazgató ezt a programot is sikeresnek találta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.