EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Külföld

Órákon keresztül erőszakolt négy migráns két holland nőt

Négy migráns férfi erőszakolt meg két holland lányt egy antwerpeni szállodában. A hírek szerint a migránsok bedrogozhatták az áldozatokat. Míg hárman tagadják a vádakat, a negyedik elkövető beismerte tettét.

Óriási botrányt kavart Belgiumban egy „erőszakolós” eset, amelyet migránsok követtek el. Egy hétvégén egy 21 és egy 22 éves hollandiai lány Antwerpen egyik szórakozóhelyén töltötte az estét, ahol megismerkedtek két férfival. Szombaton hajnali 5-kor közösen tértek vissza a szállodába, ahol később két másik férfi is csatlakozott hozzájuk.


Amikor a lányok felébredtek, nem tudták felidézni, hogy mi történt velük éjszaka, így amikor a hotel személyzete felvilágosította őket a történtekről, rendőrt hívtak. A hírek szerint bedrogozták őket, ezért esett ki néhány óra az emlékezetükből.

A rendőrség nem tétovázott, elfogta a 22 éves Mohamed S.-t, amikor másnap visszatért a hotelba, hogy beszéljen a lányokkal. Ügyvédje, Luc Verheyen szerint megbánta tettét, és ezért akart ismét találkozni az áldozatokkal. Verheyen elmondta, hogy amikor megkezdték a kihallgatását, sírva fakadt, és bevallotta, hogy valóban megerőszakolták a lányokat a hotelszobában.


– Amíg mi „el voltunk foglalva”, ők folyamatosan aludtak, és amikor reggel 8-kor elhagytuk a szállodát, még mindig mélyen aludtak – fogalmazott a tettes.

Mohamed volt olyan rendes, hogy elárulta tettestársai nevét a hatóságoknak, így a 19 éves Tijani D., a 20 éves Eliel B. és a szintén 20 éves Lamine N. is előzetesbe került. Ők egyébként tagadják, hogy megerőszakolták volna a lányokat.

Közben Franciaországban is zajlik az élet. Szélsőbaloldali aktivisták egy illegális migránsokból álló baráti csapattal megtámadták a párizsi Saint-Denis-székesegyházat, ami miatt az istentiszteletet is félbe kellett hagyni. A Le Parisien szerint a támadás oka az új francia bevándorlási törvény elleni tiltakozás volt.

A történtekről egyébként a francia sajtó – a Le Parisien kivételével – nem nagyon akart beszámolni, az eseményre Nicolas Dupont-Aignan migrációellenes politikus hívta fel a figyelmet a Twitteren. A megvadult bevándorlókra egyébként a rendőrséget is ki kellett hívni, akik egészen meglepően keményen léptek fel velük szemben. A bazilika környéke kimondottan veszélyessé vált az elmúlt években. Marine Le Pen kifejtette, egy fehér francia nő szoknyában nemigen tud arrafelé járni anélkül, hogy ne lenne kitéve zaklatásnak. A politikus szerint ami még rosszabb, hogy ugyanígy járna egy muszlim nő is, aki nem tesz fel fejkendőt, esetleg farmernadrágot hord.

Svédországból pedig már a színes bőrűek is menekülnének. Ken Ring, a kenyai születésű svéd rapper azon gondolkodik, hogy hazaköltözik Kenyába, mivel Svédországban a migránsok miatt elviselhetetlen az élet. A 39 éves zenész a norvég Trygdekontoret televíziónak adott interjújában mondta el, hogy az illegális bevándorlók és a helyiek között mindennaposak az összecsapások. Nemrég egy migránsok között folyó bandaháború során a testvérét is meggyilkolták.

– Az újságírók nem töltöttek el néhány percnél több időt ezekben a városrészekben. Nem is csoda, hogy a fiam azt kérdezi: Apa, miért veszélyesebb itt élni, mint Kenyában? – mondta, hozzátéve, hogy szerinte ha nem változik semmi, akkor 20 éven belül utcai harcok folynak majd Svédországban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek