2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Orbán: Nem szabad beengedni a migránsokat

Egyetlen bevándorlót sem szabad beengedni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságpolitikai fórumán. A kormányfő szerint egyetlen bevándorlót sem engedhetünk be, a kerítés költségeinek legalább felét kifizettetjük Brüsszellel, és az országból kitiltunk mindenkit, aki bevándorlásszervezéssel foglalkozik.

– A választási kampányban ígérgetni szoktak, de mi inkább vállalásokat szeretnénk tenni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. A kormányfő szerint ahhoz, hogy a vállalásokat tartani tudja a kormány, három feltételnek kell teljesülnie: egyrészt nem szabad migránsokat beengedni, másrészt fejleszteni kell a kerítést, és meg kell fizettetni a határzár költségeinek felét – mintegy 140 milliárd forintot – Brüsszellel, valamint ki kell tiltani azokat, akik bevándorlásszervezéssel foglalkoznak.


 (Fotó: MTI )

Kitért arra, hogy a bevándorlás nemcsak politikai, hanem gazdaságpolitikai kérdés is, éppen ezért Magyarország jövőjét alapvetően határozza meg, hogy bevándorlóországgá válunk-e vagy sem.

– Ha igen, akkor hanyatlás vár ránk, ha pedig nem, akkor fejlődni fogunk – jelentette ki.


Markus Söder jövendő bajor miniszterelnököt idézve elmondta, hogy a rengeteg migránst befogadó bajor állam több pénzt költ a bevándorlókra, mint a gazdaság, a környezetvédelem és az egészségügy állami költségvetésére együttesen. Emlékeztetett, hogy az OECD számításai szerint egyetlen migráns évente 4,5 millió forintba kerül az államnak.

Jelezte, az EU új migránsszabályozási javaslata alapján Magyarországnak több mint 10 ezer embert kellene befogadnia, ami a családegyesítést is beleszámolva – 20 ezer emberrel kalkulálva – évi 90 milliárd forintos költséget jelentene az országnak.

– Ha sikerül megvédeni Magyarországot, akkor minden évben reálisan elérhető a négyszázalékos gazdasági növekedés, 2022-re pedig a teljes foglalkoztatottság. Magyarország képes lehet arra, hogy minden évben emelkedjen a minimálbér, négyszázalékos gazdasági növekedéssel pedig minden évben lehet nyugdíjemelés és nyugdíjprémium. Emellett minden évben csökkenthetők lesznek a munkáltatói adóterhek is – mondta Orbán.

– A választás tétje, hogy bábkormány vagy független nemzeti kormány fogja vezetni Magyarországot – fogalmazott.

A miniszterelnök egy bejelentéssel is készült, miszerint a kormány el fogja indítani a Modern falu programot, amelynek középpontjában a lakhatási körülmények javítása áll majd.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek