EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk föl soha – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országház előtt több százezer ember előtt megtartott március 15-i ünnepi beszédében. A Fidesz szerint sohasem vettek még részt ilyen sokan a békemeneten.

A kormányfő beszédében azt kívánta, hogy Magyarország legyen szabad, független és magyar ország.
– El akarják venni az országunkat, nem egy tollvonással, mint száz éve Trianonban, most azt akarják, hogy néhány évtized alatt önként adjuk át másoknak, más földrészről érkező idegeneknek, akik nem beszélik a nyelvünket, nem tisztelik a kultúránkat, törvényeinket és életformánkat – utalt a migrációra és a bevándorlásra a miniszterelnök, aki szerint ezt „csak egyszer lehet elrontani”. – Újabb esély, pótvizsga nincs. Ha átszakad a gát, akkor beözönlik az áradat, és a kulturális megszállás visszavonhatatlanná válik – fogalmazott.


Az április 8-i országgyűlési választás jelentőségét hangsúlyozta a miniszterelnök március 15-i ünnepi beszédében

– Magyarország volt is, van is, a kérdés most az, hogy lesz-e. Nem csupán egy választást akarunk megnyerni, hanem a jövőnket – jelentette ki Orbán Viktor. Az április 8-ai voksolásról elmondta: „Nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy birodalommá szervezett nemzetközi hálózattal”. Éppen ezért „az elmúlt harminc év legnagyobb csatája vár ránk”.

– Három hét múlva választunk. A pártlistákat közzétették, a jelölteket nyilvántartásba vették. Ismerjük őket. Vannak, akikkel harminc, és vannak, akikkel tíz éve hadakozunk. Bár néha úgy tűnik, inkább száz éve. Arra kell készülnünk, hogy a mi jelöltünkkel végül mindenütt egy Soros-jelölt áll majd szemben. Meglehet, színleg többen is indulnak. Némelyek behúzott kézifékkel. Mások visszalépnek az utolsó pillanatban. Megint mások úgy tesznek, mintha ők ott se lennének – utalt a kormányfő az ellenzéki „koordinált jelöltállításra” és a formálódó Gyurcsány–Vona-paktumra.


Nem csupán egy választást akarunk megnyerni, hanem a jövőnket – jelentette ki Orbán Viktor

– Tudom, hogy ez a küzdelem mindenkinek nehéz. Megértem, ha néhányan meg is vannak ijedve. Érthető, mert olyan ellenféllel kell harcolnunk, amely másmilyen, mint mi vagyunk. Nem nyílt sisakos, hanem rejtőzködő, nem egyenes, hanem fortélyos, nem becsületes, hanem alantas, nem nemzeti, hanem nemzetközi, nem a munkában hisz, hanem pénzzel spekulál, nincs hazája, mert úgy érzi, övé az egész világ. Nem nagyvonalú, de bosszúálló, és mindig a szívet támadja, különösen, ha az piros, fehér és zöld – folytatta a miniszterelnök, aki szerint „mindig is tudtuk, hogy nem babra megy a játék”.

– Sohasem volt könnyű. Nézzenek csak itt, a téren álló szobrokra. Andrássyt halálra ítélte a bécsi császár, Rákóczi száműzetésben halt meg. Kossuthot elűzték a labancok, Tisza Istvánt lelőtték a kommunisták – mutatott körbe a miniszterelnök, majd így folytatta: – Sohasem ment könnyen, de a végén mindig mi győztünk. Végül csak hazaküldtük a szultánt a janicsárjaival, a Habsburg-császárt a labancaival, a szovjeteket az elvtársaikkal, és most hazaküldjük Gyuri bácsit is a hálózatával egyetemben. Arra kérünk, menj vissza Amerikába, és boldogítsd inkább az amerikaiakat — jelentette ki tapsvihar közepette. A miniszterelnök ünnepi beszéde végén a tömeggel együtt szavalta el a Himnusz első versszakát.

Készül a Gyurcsány–Vona-paktum

Miközben a kormánypártokat támogató békemenetben több százezren vettek részt, és hallgatták a miniszterelnököt, az ellenzéki pártok vezetői alig pár ezer ember előtt tartottak választási kortesbeszédeket a Fővám téren. Az eseményen Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke teljes körű ellenzéki összefogást szorgalmazott, és tárgyalóasztalhoz hívta Vona Gábort, a Jobbik elnökét. Szövetségese, Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje rögtön utána szólalt fel és kijelentette: ő is ott lesz a Gyurcsány által összehívott (vasárnapi lapzártánk után végződő) tárgyaláson. Karácsony azt is kifejtette, hogy a választási siker érdekében „akár az ördöggel is” együtt kell működni. Ezzel a zuglói polgármester a Jobbikra utalt. Formálódik tehát a sokak által csak „perverz koalíciónak” nevezett Gyurcsány–Vona-paktum. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szerint az esemény után egyértelmű lett: a baloldal igazi miniszterelnök-jelöltje nem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc. Emlékeztetett: a DK elnöke most azokkal tárgyalna, akiket korábban nácinak nevezett. Hozzátette: ideje elgondolkodniuk a Jobbik szavazóinak azon, pártjuk miként juthatott olyan mélyre, hogy vonzó partner legyen az országot tönkretevő, a magyar nemzettel való közösséget megtagadó Gyurcsány Ferencnek.

Külön szólt a fiataloknak

A miniszterelnök beszédében a fiatalokhoz is szólt. – Magyar fiatalok, most a hazának van szüksége rátok, gyertek, harcoljatok velünk, hogy amikor majd nektek lesz szükségetek a hazára, még meglegyen — fogalmazott Orbán Viktor.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.

 • Októberben polgármestereket választunk

  Októberben polgármestereket választunk

  Október 13-án rendezik a magyarországi önkormányzati választásokat. Ez lesz Magyarország történetének nyolcadik szabad önkormányzati voksolása, amely sokban különbözik az országgyűlési és az európai parlamenti választásoktól.

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.