EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Eger

Orbán Viktor személyesen gyűjtött aláírásokat

Egerben kezdődött el az április 8-i országgyűlési választások kampánya, ahol Orbán Viktor miniszterelnök személyesen vett részt az ajánlások gyűjtésében.

Egerbe látogatott Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, aki személyesen segédkezett abban, hogy összegyűljön a szükséges számú aláírás az egri jelölt számára: Nyitrai Zsolt még aznap Egerben elsőnek adta le az ajánlásokat, és vált hivatalosan a Fidesz–KDNP jelöltjévé.


Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

–  A miniszterelnök a nap folyamán az Egri Polgárok Házában találkozott a párt önkénteseivel, majd a Városházán fogadta őt Habis László polgármester, valamint Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője, akikkel a megyeszékhely további fejlesztéseiről egyeztetett. Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy támogatja a város keleti tehermentesítő útjának megépítését, a beruházás a tervek szerint az M25-ös összekötő szakaszának befejezésével egy időben épülne meg – mondta lapunknak Nyitrai Zsolt honatya.

A miniszterelnök egyébként a városi televíziónak adott interjújában „régi harcostársának” nevezte Habis László polgármestert, akivel szintén egyeztetett a látogatás során, főként a várost érintő kérdésekben.


A miniszterelnök az egri Polgárok Házában is kampányolt Nyitrai Zsolt mellett

– Az egyik legjelentősebb beruházásunk – a déli iparterületen zajló projekt – jelenlegi lépéseiről tájékoztattam a miniszterelnököt. Mint ismeretes, néhány nappal ezelőtt az itt éppen munkahelyteremtő beruházást végrehajtó cég kapta meg az ezen apropóból alapított díjat a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól. Ezen a területen tehát folytatódik a beruházás, és azt is elmondtam a miniszterelnök úrnak, hogy ezzel kapcsolatban lesznek jogi és finanszírozási kérdések is a közeljövőben. Orbán Viktor kifejezte szándékát, hogy a jogi kérdésekben kormányhatározat születik majd, illetve nyilván egy újabb előterjesztéssel kell élnünk a forráskiegészítés miatt, itt infrastrukturális fejlesztések és közműkiváltás vár még ránk – idézte fel Habis László a miniszterelnökkel történt egyeztetést.

A város polgármestere hozzátette: bíznak abban, hogy a jövőben olyan kormányhatározatok is születnek, amelyek a lakosság igényeinek kielégítése mellett a turizmushoz köthető attraktivitást segítik elő. Példaként említette Habis László a múlt évben frissen fúrt termálkutat, amelynek üzembe helyezéséhez szintén a kormányzat segítségét kérné a város, ez a beruházás a meglévő fürdők vízellátását, hőfokszabályozását is segítené.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.