2019. október 24., csütörtök
Salamon

Belföld

Orbán Viktor: Újabb rezsicsökkentés lesz

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány döntésének értelmében a nyugdíjasok ismét 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kapnak, valamint minden család 12 ezer forintos téli rezsicsökkentésben részesül.

A mai napon a kormány két fontos kérdésről tárgyalt és két fontos döntést hozott – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videójában. A kormányfő elmondta, hogy ismét 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt küldenek a nyugdíjasoknak.


Emlékeztetett, hogy az újabb utalványküldés javaslatával az Idősek Tanácsa állt elő, a kormány pedig megfontolandónak és támogathatónak találta az ötletet, sőt örömmel tett eleget neki.

– A gazdaság négyszázalékos növekedése és a jó gazdasági eredmények lehetőséget adnak arra, hogy immáron harmadik alkalommal tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt küldjünk a nyugdíjasoknak, ugyanis meggyőződésünk, hogy a gazdaság teljesítményeiből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell. Tiszteletet érdemelnek, örülök, hogy megtaláltuk a módját, hogy ezt kifejezhessük – fogalmazott Orbán. A kormányfő másik nagy bejelentése az volt, hogy újabb, téli rezsicsökkentésről döntött a kormány.


Orbán Viktor miniszterelnök
MTI Fotó: Máthé Zoltán

– Az elmúlt hetekben rendkívüli hidegeket szenvedtünk el Magyarországon. Megnőtt a családok gázfogyasztása és így megnőtt a rezsiszámla is. Ezért most egy téli rezsicsökkentésről döntöttünk, melynek értelmében minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából – közölte a miniszterelnök.

Akik nem gázzal fűtenek, hanem távfűtést vesznek igénybe, azoknak ugyanezt a mértékű jóváírás fogják biztosítani, Kósa Lajost, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert pedig megbízták azzal, hogy ennek részletei megtárgyalja az önkormányzatokkal.

– Azok esetében, akik hagyományos módon fűtenek, szenet vagy fát használnak fel, megnöveljük az erre szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal, ezt az intézkedést Pintér Sándor belügyminiszter hajtja majd végre – mondta.

Orbán Viktor emlékeztetett arra is, hogy Magyarországon a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit és biztosított mindenkit, hogy e politika mellett a jövőben is kitartanak.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek, a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy érzékeny veszteségeket szenvedtek.

  • Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Demszky Gábor volt főpolgármester és a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc emberei térhetnek vissza a Karácsony Gergely főpolgármester vezette önkormányzatba – mondta Tóth Erik a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.