2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Tatabánya

Örömtánc szépkorúaknak

Szenior örömtánc indult a KPVDSZ Művelődési házban, ahova várják a mozogni vágyó nyugdíjasokat. Ezt a mozgásformát kifejezetten idős embereknek fejlesztették ki, ez nem tánciskola, tehát ne egy hagyományos táncórát, sokkal inkább közösségi örömtáncot képzeljünk el.

Izom- és ízületkímélő a tánc, ráadásul találkozik benne az öröm és a zene

– Itt, a KPVDSZ-ben találkozik a tánc és a nyugdíjas korosztály programjai – emelte ki Somogyi Nóra, a KPVDSZ Művelődési Ház igazgatója. – Izom- és ízületkímélő a tánc, ráadásul találkozik benne az öröm és a zene.


Több mint 40 évvel ezelőtt találta ki ezt a fajta mozgásformát egy táncpedagógus, Ilse Tutt Németországban. Ő korábban fiatalokat tanított táncolni, s az anyósa kérésére kifejlesztett olyan koreográfiákat is, melyekben nincsenek hirtelen mozdulatok, ugrások, pörgések vagy különféle akrobatikus elemek, hanem kimondottan az idős korosztálynak való nyugodtabb mozdulatsorok, főleg sétalépések. Idővel annyira népszerűvé vált, hogy elterjedt egész Németországban, onnan eljutott Ausztriába, majd a környező nyugat-európai országokba, Skandináviába és már Magyarországon is egyre népszerűbb. Az örömtánc minden héten kedden délelőtt várja a nyugdíjasokat a KPVDSZ Művelődési Házban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.