EUR: 322,72 Ft
CHF: 286,69 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Baja

Összevissza ellenzék

Változás történt az ellenzéki oldalon, az eddigi zűrzavart ugyanis valóságos káosz váltotta fel – ez olvasható ki a sajtóhírekből. A beszámolókból az is kiderül: a szétaprózódott pártok szeretnének összezárni, az elvek és az ideológia feladásával, az új kulcskifejezés pedig az úgynevezett „független jelölt”, aki mögé mindenki beállna. De valóban létezik ez a „függetlenség”, vagy csak egy újabb mézesmadzag, amivel az ellenzék szavazókat édesgetne magához?

Baja testvérvárosában, Hódmezővásárhelyen nemrégiben új polgármestert választottak. A liberális média egyöntetű „ujjé, de jó” felkiáltása után azonban alig néhányan tették fel azt a kérdést, hogy „mi lesz ezután”. Merthogy a szervezetek (akik beálltak az egyébként szintén akasztást emlegető új polgármester mögé) programjuk szerint homlokegyenest eltérnek egymástól: a jobbikos, aki azt állítja magáról, fontos neki a határon túli magyar, hogyan fog szót érteni a Gyurcsány-féle DK-val, amelyik kitagadja a határon túl rekedt honfitársakat? És akkor a liberálisokról még nem is beszéltünk…


Na, ezt bogozza ki valaki!
Fotó: Facebook

A feladat persze Baján is adott. Az ellenzéki média vajon miként farag függetlent az ex-fideszes, jelenleg éppen zöld, liberális Ikotity Istvánból vagy az expolgármester, ex-MSZP-s Széll Péterből, akit legutóbb az Együtt jelölt az országgyűlési választásokra? Felöltöttek ők már szinte minden politikai árnyalatot, hogy lehetnének függetlenek?

Ami mindenesetre jól látszik, az a kapkodó zavarodottság. Abban az esetben, ha összeáll a „horrorkoalíció” a Jobbiktól az LMP-ig ívelő szivárványskálán, akkor semmi sem lesz szent. Sem a haza, sem a város, sem a család… Mindez a függetlenség álcája mögött…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.