EUR: 321,61 Ft
CHF: 280,56 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Baja

Összevissza ellenzék

Változás történt az ellenzéki oldalon, az eddigi zűrzavart ugyanis valóságos káosz váltotta fel – ez olvasható ki a sajtóhírekből. A beszámolókból az is kiderül: a szétaprózódott pártok szeretnének összezárni, az elvek és az ideológia feladásával, az új kulcskifejezés pedig az úgynevezett „független jelölt”, aki mögé mindenki beállna. De valóban létezik ez a „függetlenség”, vagy csak egy újabb mézesmadzag, amivel az ellenzék szavazókat édesgetne magához?

Baja testvérvárosában, Hódmezővásárhelyen nemrégiben új polgármestert választottak. A liberális média egyöntetű „ujjé, de jó” felkiáltása után azonban alig néhányan tették fel azt a kérdést, hogy „mi lesz ezután”. Merthogy a szervezetek (akik beálltak az egyébként szintén akasztást emlegető új polgármester mögé) programjuk szerint homlokegyenest eltérnek egymástól: a jobbikos, aki azt állítja magáról, fontos neki a határon túli magyar, hogyan fog szót érteni a Gyurcsány-féle DK-val, amelyik kitagadja a határon túl rekedt honfitársakat? És akkor a liberálisokról még nem is beszéltünk…


Na, ezt bogozza ki valaki!
Fotó: Facebook

A feladat persze Baján is adott. Az ellenzéki média vajon miként farag függetlent az ex-fideszes, jelenleg éppen zöld, liberális Ikotity Istvánból vagy az expolgármester, ex-MSZP-s Széll Péterből, akit legutóbb az Együtt jelölt az országgyűlési választásokra? Felöltöttek ők már szinte minden politikai árnyalatot, hogy lehetnének függetlenek?

Ami mindenesetre jól látszik, az a kapkodó zavarodottság. Abban az esetben, ha összeáll a „horrorkoalíció” a Jobbiktól az LMP-ig ívelő szivárványskálán, akkor semmi sem lesz szent. Sem a haza, sem a város, sem a család… Mindez a függetlenség álcája mögött…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.