2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szolnok

Öt napig ingyen szűrnek

A Hetényi Géza Kórház és az önkormányzat idén is megrendezi a Tiszta Szívvel Szolnokért nevű programot – öt napon át ingyenes szűrővizsgálatokra várják az érdeklődőket.

Ez sorban már a 12. alkalom, hogy lehetősége nyílik a szolnoki lakosoknak ingyenesen igénybe venni különböző egészségügyi szűrővizsgálatokat. Elég sokan rendszeresen élnek is a lehetőséggel, hiszen ilyenkor egy helyen végzik el az összes szükséges vizsgálatot, így nincs szükség arra, hogy szakorvostól szakorvosig járjanak. Időpontot sem kell foglalni, sorbaállás pedig nincs. A szűrőprogramot idén is több helyszínen tartják meg március 5. és 9. között; lapunk megjelenésekor még két teljes nap áll rendelkezésre cselekedni és tenni valamit az egészségünkért.


Március 8-án a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában végzik a szűréseket 14 és 17 óra között, március 9-én pedig a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 14-től 17 óráig.

Magyarország lakossága nincs épp a topon, ha egészségről van szó; rendkívül keveset mozgunk és helytelenül táplálkozunk. Világviszonylatban az elsők között vagyunk az elhízás, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a daganatos betegségek és a cukorbetegség tekintetében. Ezek hátterében nagyrészt a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás áll. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a halálozás átlaga a férfiak és a nők tekintetében is meghaladja az országos arányt – ezért is fontos, hogy megóvjuk, fejlesszük az egészségünket, amelyre a Tiszta Szívvel Szolnokért program egy kitűnő lehetőség. A helyszíneken szív- és érrendszeri vizsgálatok, szemészeti szűrővizsgálat, csontsűrűség-vizsgálat, légzésfunkciós vizsgálat, hallásvizsgálat, bőrgyógyászati vizsgálat, szájüregi rákszűrés és dietetikai, mentálhigiénés tanácsadás várja a látogatókat.


A tavalyi szűrésre is sokan kimentek

A Hetényi Géza kórházban március 5-től 10-ig naponta 13–14 óra között van lehetőség urológiai szűrővizsgálatra, március 5-től 8-ig naponta 8–16 óra között nőgyógyászati rákszűrésre és március 5-től 8-ig naponta 8–16 óráig mammográfiai vizsgálatra. Egyik vizsgálathoz sincs szükség beutalóra.

A szervezők sportprogramokkal is készültek; a rendezvény előtti napon nőnapi virágfutást, a hét végén pedig erdei futóversenyt rendeznek a Széchenyi Parkerdőben. Utóbbi március 11-én kezdődik, 9 órakor.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.