EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Egyéb Dunaújváros

Pannónia sztárjai Pannónia szívében lépnek színpadra

A PASO, azaz a Pannonia Allstars Ska Orchestra látogat a hónap utolsó napján Dunaújvárosba. A lendületes színpadi jelenlétről és jó hangulatú koncertekről ismert zenekar a Trafó Klubban lép fel. 

Nem ismeretlen a PASO neve a dunaújvárosi közönség számára: több alkalommal léptek fel a dunaújvárosi klubokban, sőt a Diákköztársasági Napok, azaz a DUDIK Fesztivál színpadán is láthatták már a magyar ska zene egyik legmeghatározóbb zenekarát. Az idén tizenötödik születésnapját ünneplő banda a magyar fesztiválok (Sziget, VOLT, Hegyalja, EFOTT) mellett külföldön is fellépett már. Az együttes Dunaújvárosban is több koncertet adott, sőt a zenekar trombitását, Koós Hutás Áront a Bartók Kamaraszínház két előadásában (Kabaré, Chicago) is láthatták a nézők.


A PASO zenekar koncertjei minden alkalommal lüktetnek a pozitív energiától (fotó: PASO sajtó)

A teljes létszámában egy focicsapatot kitevő, tizenegy fős zenekar dalaiban a ska hangzás a legjellemzőbb, de a dancehall és a jazz jegyei is fellelhetők felvételeikben. A dunaújvárosi közönség pedig leginkább a Lakótelep című dalukat szokta magáénak érezni, de a március 31-i, Trafó klubbeli koncertjükön minden bizonnyal a Tenkes kapitánya-adaptáció vagy a Trónok harca főcímdalának ska-átirata is felcsendül majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.