EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb I.kerület

Párizsi Szalon a Várkertben

Magyarország volt a párizsi Szalon idei díszvendége, 13 magyar festő munkáját lehetett megtekinteni Franciaországban. A Grand Palais után a Várkert Bazár állítja ki május 31-ig a hazai művészek kint megjelent alkotásait a Testőrpalotában.

A párizsi Szalon Franciaország kortárs művészei számára biztosít megjelenési lehetőséget a XVII. század óta. A kiállítássorozatot 1856-tól minden évben a Grand Palais-ban rendezik meg. A nagyszabású kiállításon a Le Salon de la Société des Artistes Francais 600 francia művésze mellett az „Independentek” közel kétezer művésze állít ki. Minden évben vendégkiállítóként meghívják egy kiválasztott ország művészeit – idén Magyarország alkotóit.


A hazánkból kiállító művészek: Aknay János, Boros Viola, Fehér László, feLugossy László, Franyó Aatoth, Fajgerné Dudás Andrea, Ince Mózes, Nyári István, Radák Eszter, Tenk László, Uzonyi Ferenc, Vanyúr István és Valkai Réka.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.