2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Békéscsaba

Pattogtak a labdák a sportcsarnokban

A HISZEK Benned Sport Program 2018 egy újabb rendezvényére került sor a Városi Sportcsarnokban. Az Óvodai Labdakavalkádon a város nagycsoportos óvodásai vettek részt és játszották, sportolták végig a délelőttöt.

Ez a rendezvény már 2017-ben is nagyon jól sikerült, ezért vették be idén is a pályázati programokba. Szarvas Péter polgármester megnyitóbeszédében elmondta, hogy a labdajátékok közül hozzá ugyan a labdarúgás áll a legközelebb, de a lényeg egyértelműen az örömmel végzett, rendszeres sportolás. Az intézményekben rendszeres a néptáncoktatás, a vízhez szoktatás és a labdajátékok bemutatása, a visszajelzések pedig pozitívak.


A jó hangulatú rendezvényen a kosárlabda, a röplabda, a kézilabda és a foci alapjaival ismerkedhetett meg az 500 óvodás gyermek, a program végén mindegyikük érmet kapott, az óvodák mindegyike pedig egy-egy zsák labdát, hogy később is legyen mivel gyakorolni a kicsiknek és nagyoknak. Az esemény egyértelmű célja és üzenete, hogy már a legkisebbek is ismerjék meg a sportolás jó oldalát, hogy miért fontos a rendszeres edzés és testnevelés. Nem a világhírű sportolók kinevelése, hanem a mozgás örömének megismertetése. Aki pedig részt vett a programon, hallhatta, hogy ezt a célt maradéktalanul elérték a szervezők.

Mint már korábban is írtuk, az Emberi Erőforrások Minisztérium sport-szakállamtitkársága által kiírt pályázaton 5,7 millió forint összegű támogatást kapott a város négy sportprogram támogatására. A rendezvények folyamatosan nagy népszerűségnek örvendenek mind a gyerekek, mind a családok körében.

Kapcsolódó Cikkek