EUR: 323,15 Ft
CHF: 281,50 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb XXI.kerület

Pékséggel, kreatívhobbi-bolttal és modern újságossal nyit a pavilonsor

Sikeresen lezárult a Szent Imre téri pavilonsorok bérbeadásának első szakasza. A beérkezett 34 pályázatból három nyertes került ki, az üresen maradt üzlethelyiségekre hamarosan új pályázatot ír ki az önkormányzat.

A csepeli önkormányzat szervezésében 2017 őszén kérdőíves felmérés készült, melynek eredménye fontos szempont volt a nyertes pályázatok kiválasztásánál. A kérdőívet több mint 2000 csepeli lakos töltötte ki, közülük 1900-an online. A legnépszerűbb választások a pékárus, virágbolt, kávézó-cukrászda és büfé voltak. A kiválasztható lehetőségek mellett rengeteg egyéni ötlet is érkezett, például: tejivó, kreatívhobbi-bolt és kézművesbolt.


A pályázatot elbíráló bizottság értékelése során kiemelten fontosnak tartotta, hogy a bérlők kötődjenek Csepelhez, helyi munkavállalókat alkalmazzanak, és a fent megfogalmazott igényeknek eleget tegyenek.

Az egyik pavilonban egy pékség, míg a másikban kreatívhobbi-bolt kap helyet. A kézműves termékek árusítása mellett 0workshopokat terveznek tartani, akár terápiás célzattal is, ahol a kosárfonás, szalmadíszek készítése és a nemezelés is a program része lenne. A harmadik pavilon egy újságokat és folyóiratokat árusító modern üzletnek ad majd otthont. A nyertes pályázókkal egy hónapon belül létrejön a szerződés, ezt követően a bérbe vevőknek három-négy hónapjuk van a belső helyiség kialakítására, és július végén már megnyílhatnak az első üzletek.


Kapcsolódó Cikkek