2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb Veszprém

Próbára tették a tudásukat

Szakmai versenyt szervezett február végén a VSZC Jendrassi-Venesz Szakgimnázium és Szakközépiskola. A barátságos megmérettetésre meghívásos alapon érkeztek a régió hasonló profilú intézményeiből tanulók. 

A gasztronómiai és turisztikai kategóriában Balaton környéki iskolák szakács, cukrász, felszolgáló és turisztika szakos diákjai mérték össze tudásukat, míg a gépi forgácsoló szakma három tevékenységi köréből az esztergálást, azon belül a precizitást választották a verseny alapjának a szervezők.

A szakácsoknak egy kétfogásos menüt kellett elkészíteni helyi alapanyagokból (fotó: Szalai Csaba)

A pincérek feladata egy vörösbor részletes bemutatása és két koktél elkészítése volt (fotó: Szalai Csaba)középi

A gépi forgácsolóknak egy munkadarabot kellett minél pontosabban elkészíteni (fotó: Szalai Csaba)

Kapcsolódó Cikkek