EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb

Rálőtt magára egy férfi a Fehér Ház közelében

Belehalt sebesüléseibe az a férfi, aki rálőtt magára szombaton a washingtoni Fehér Háznál – közölte az elnök védelmét is ellátó Secret Service biztonsági szolgálat.

Az incidensben másnak nem esett baja. A hatóságok lezárták a környéket, rendőrök és mentők siettek a helyszínre.


A férfi valamivel dél előtt megközelítette a Fehér Házat körülvevő kerítést, és – lapértesülés szerint egy nagyobb tömegben állva – több lövést adott le kézifegyveréből. Mason F. Brayman, a Secret Service illetékes azt mondta, hogy szemlátomást egyik lövést sem az elnöki hivatalra adta le. Megsebesítette magát, majd belehalt sebesüléseibe.

A fegyverest egyelőre nem azonosították.

Donald Trump elnök és a felesége nem tartózkodott az elnöki rezidencián, amikor a lövések eldördültek, a hétvégére floridai házába utazott, és a nap folyamán csak később tér vissza a fővárosba.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.