EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb VII.kerület

Régi adósságát törleszti Erzsébetváros

A kerület alpolgármestere, dr. Bajkai István javaslatára új közösségi és sportcélokat szolgáló központ jön létre a külső-erzsébetvárosi Jobbágy utca és Szász utca között álló üres területen.

Külső-Erzsébetváros sajnos eddig kívül esett a budapesti fejlesztések fókuszán. Míg a kerület körúton belüli része egyre felkapottabb hellyé vált, a külső területek kiesni látszottak a főváros vérkeringéséből. Ezen akar változtatni dr. Bajkai István, a kerület alpolgármestere, Terézváros és Erzsébetváros képviselőjelöltje, amikor indítványozta egy olyan többcélú közösségi tér létrehozását, amely egyben Külső-Erzsébetváros presztízsét is emeli, emellett olyan lehetőségeket nyújt a lakóknak, amely képes érdemben javítani életminőségükön.


Bajkai István alpolgármester kiváló sportolók társaságában mutatta be a beruházás terveit

Mint emlékezetes, a ma üresen álló telken egykor sporttelep állt, amelyet még a Hunvald-éra alatt lebontottak, a telket – jellemző módon – áron alul kívánták értékesíteni. Az új vezetés szerencsére időben leállíttatta a telek értékesítését, de annak hasznosítása a vállalhatatlanul rossz feltételekkel megkötött szerződés miatt évekig bírósági vita tárgyát képezte.

A VII. kerület önkormányzata a napokban tartott Civil Cafe rendezvényén mutatta be dr. Bajkai István alpolgármester a testület által is jóváhagyott javaslatát, miszerint az üresen álló telken egy közösségi célokat, elsősorban sportolási lehetőségeket nyújtó épületegyüttest kívánnak  megépíteni. A tervek elkészítése során fontos az új épületek  esztétikus kialakítása, zöld felületek létrehozása, ízléses közösségi és lakófunkciók megteremtése, illetve hogy a sportkomplexum tanuszodát is tartalmazzon. Utóbbiban a környék iskolái végezhetnek úszásoktatást.


A közösségi és sportlétesítmények mellett az épületben lehetőség van irodahelyiségek és szolgáltatási központok létrehozására, amelyek meglétével a komplexum hosszú távon is gazdaságosan működtethetővé válik.

A látványterveket dr. Bajkai István Dienes János főépítész, Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó, Jónyer István világbajnok asztaliteniszező, Mocsai Tamás olimpikon kézilabdázó, Wichmann Tamás Európa- és világbajnok kenus, valamint Szellő Imre profi ökölvívóbajnok társaságában mutatta be. A képviselőjelölt beszédében Hemingwayt idézve elmondta: „A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.”

Kapcsolódó Cikkek