EUR: 321,41 Ft
CHF: 280,67 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Dunaújváros

Rendészeti versenyen a Dunaferr diákjai

A második alkalommal megszervezett Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny középdöntőjén vettek részt a Dunaferr középiskola tanulói. A Körmenden szervezett megmérettetésen a rendőri feladatok mellett a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás kihívásaival is szembenéztek a versenyzők. 

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói is érdekeltek voltak a középiskolások számára szervezett rendészeti verseny középdöntőjében. A körmendi Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban változatos feladatok várták a résztvevőket: a négyfős csapatok számára a tudást igénylő gyakorlatok mellett fizikai felkészültséget vizsgáló elemek tarkították a viadalt: ennek jegyében 2000 méteres futás, fekvőtámasz, kétkarú függés, felülés és helyből távolugrás is várt a versenyzőkre.


Katasztrófavédelmi gyakorlatokon is teljesítettek a diákok (fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

A Szakképzési Centrum honlapján olvasható beszámoló szerint a katasztrófavédelmi kihívásoknak is meg kellett felelniük a középiskolásoknak, akiknek többek között fel kellett ismerniük egy tűzoltókocsi felszereléseit, a büntetés-végrehajtási gyakorlat során pedig a meg nem engedett tárgyakat kellett megtalálniuk egy zárkában. Ezek mellett akadálypálya, lövészet és elméleti teszt is vizsgálta a tanulók tudását, felkészültségét. A Dunaferrt Rozsnyai Dávid, Lendvai Ferenc, Németh Tamás és Gönczöl Dominik képviselte, akiket Körmendi János és Ludányi Géza készített fel – tudtuk meg a dunaujvarosiszc.hu-ról. A középdöntőből továbbjutó csapatok névsora később derül ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.