EUR: 317,44 Ft
CHF: 279,75 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Dunaújváros

Rendészeti versenyen a Dunaferr diákjai

A második alkalommal megszervezett Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny középdöntőjén vettek részt a Dunaferr középiskola tanulói. A Körmenden szervezett megmérettetésen a rendőri feladatok mellett a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás kihívásaival is szembenéztek a versenyzők. 

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói is érdekeltek voltak a középiskolások számára szervezett rendészeti verseny középdöntőjében. A körmendi Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban változatos feladatok várták a résztvevőket: a négyfős csapatok számára a tudást igénylő gyakorlatok mellett fizikai felkészültséget vizsgáló elemek tarkították a viadalt: ennek jegyében 2000 méteres futás, fekvőtámasz, kétkarú függés, felülés és helyből távolugrás is várt a versenyzőkre.


Katasztrófavédelmi gyakorlatokon is teljesítettek a diákok (fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

A Szakképzési Centrum honlapján olvasható beszámoló szerint a katasztrófavédelmi kihívásoknak is meg kellett felelniük a középiskolásoknak, akiknek többek között fel kellett ismerniük egy tűzoltókocsi felszereléseit, a büntetés-végrehajtási gyakorlat során pedig a meg nem engedett tárgyakat kellett megtalálniuk egy zárkában. Ezek mellett akadálypálya, lövészet és elméleti teszt is vizsgálta a tanulók tudását, felkészültségét. A Dunaferrt Rozsnyai Dávid, Lendvai Ferenc, Németh Tamás és Gönczöl Dominik képviselte, akiket Körmendi János és Ludányi Géza készített fel – tudtuk meg a dunaujvarosiszc.hu-ról. A középdöntőből továbbjutó csapatok névsora később derül ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.