EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nagykanizsa

Rendkívül népszerű a Szeniorok iskolája

Már a tizedik szemeszter indult a Szeniorok iskolájában Nagykanizsán. A hallgatók a képzések során informatikai, illetve idegen nyelvi tudásukat bővíthetik. A jubileumi tanévnyitón kiderült, eddig már csaknem 1700 idős kanizsai vett részt a tanfolyamok valamelyikén.

Mint Dénes Sándor polgármester fogalmazott, csak kevesen gondolták, hogy ez a kezdeményezés megéri a tizedik szemesztert, ám az idősek lelkesedését és érdeklődését látva az önkormányzat nem is tehet mást, mint hogy időről időre megszervezi a képzéseket.


Tanévnyitó. A kanizsai idősek majdnem húsz százaléka járt már a Szeniorok iskolájában (Fotó: Gergely Szilárd)

Idén tavasszal 75-en jelentkeztek, őket a generációk közötti párbeszéd jegyében fiatalok, a Mező és a Batthyány gimnázium tanulói oktatják számítástechnikai ismeretekre, illetve német és angol nyelvre, két tudásszinten.

– Öt évvel ezelőtt nem sejtettük, hogy a tavaszi-őszi rendszerű képzéseket ennyien elvégzik – összegzett dr. Szabados Gyula programgazda, önkormányzati tanácsadó. – Informatikával kezdtünk, három éve pedig bővítettük a kínálatot az idegen nyelvekkel. Nyilvántartásunk szerint pontosan 1764-en szereztek, illetve a mostaniakkal együtt szereznek nálunk ismereteket, ami azt jelenti, hogy a nagykanizsai idősek majdnem 20 százaléka járt már a Szeniorok iskolájában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.