EUR: 322,72 Ft
CHF: 281,44 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Nagykanizsa

Rendkívül népszerű a Szeniorok iskolája

Már a tizedik szemeszter indult a Szeniorok iskolájában Nagykanizsán. A hallgatók a képzések során informatikai, illetve idegen nyelvi tudásukat bővíthetik. A jubileumi tanévnyitón kiderült, eddig már csaknem 1700 idős kanizsai vett részt a tanfolyamok valamelyikén.

Mint Dénes Sándor polgármester fogalmazott, csak kevesen gondolták, hogy ez a kezdeményezés megéri a tizedik szemesztert, ám az idősek lelkesedését és érdeklődését látva az önkormányzat nem is tehet mást, mint hogy időről időre megszervezi a képzéseket.


Tanévnyitó. A kanizsai idősek majdnem húsz százaléka járt már a Szeniorok iskolájában (Fotó: Gergely Szilárd)

Idén tavasszal 75-en jelentkeztek, őket a generációk közötti párbeszéd jegyében fiatalok, a Mező és a Batthyány gimnázium tanulói oktatják számítástechnikai ismeretekre, illetve német és angol nyelvre, két tudásszinten.

– Öt évvel ezelőtt nem sejtettük, hogy a tavaszi-őszi rendszerű képzéseket ennyien elvégzik – összegzett dr. Szabados Gyula programgazda, önkormányzati tanácsadó. – Informatikával kezdtünk, három éve pedig bővítettük a kínálatot az idegen nyelvekkel. Nyilvántartásunk szerint pontosan 1764-en szereztek, illetve a mostaniakkal együtt szereznek nálunk ismereteket, ami azt jelenti, hogy a nagykanizsai idősek majdnem 20 százaléka járt már a Szeniorok iskolájában.

Kapcsolódó Cikkek