EUR: 335,45 Ft
CHF: 306,52 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Külföld

Rendőrnő segítette a migránsokat

Úgy tűnik teljesen megbukott a migránsok integrálása a francia rendőrség keretein belül.

A közelmúltban lepleztek le egy rendőrnőt, aki fegyvereket akart eladni a testvéreinek és a barátainak. Ráadásul az egyenruhát viselő nő elkezdte tanulni az arab nyelvet és a közismerten szélsőséges, ultrakonzervatív, szalafista tanokat is prédikáló bresti imám prédikációit kezdte el hallgatni.


Pantin francia városban 20 éves rendőrnő bukott le, mert fegyvereket akart eladni a testvérének és a barátainak A 20 éves Mariamát, a Saint-Denis-i rendőrkapitányság biztonsági helyettesét letartóztatták és bűnszövetkezetben elkövetett, súlyos bűncselekmény miatt indítottak eljárást ellene február 8-án. Bevallotta, hogy 2017. augusztus 25-26-ra virradólagellopott két Sig Sauer típusú pisztolyt és a hozzá tartozó két teli tárat.A rendelést a testvére és annak barátai adták le, 300 euró ütötte érte a markát – írja az Origo.

A lap ismerteti, hogy Mariama 2015 szeptemberében lépett be a rendőrség kötelékébe, egy diploma nélküli fiataloknak létrehozott speciális kadét program keretében, amit pont azért találtak ki, hogy integrálják többek között a migránsokat. Egy év elteltével máris egy nappali rendőrjárőr brigád biztonsági helyettese lett Pantin járásban, a párizsi agglomerációban. Viszont nemsokára már azzal gyanúsították, hogy a rendőrségi adatbázist vizsgálta azért, hogy testvérét és párizsi barátait informálja.


Bár erre nem találtak a felettesei bizonyítékot, a nőt egy másik rendőrőrsre helyezték át.

Arra vágyott, hogy egy „rendes arab férje legyen” és Algériában vagy Szaúd-Arábiába akart letelepedni. Miközben erre várt, teljesen izolálódott korábbi környezetétől, a tárgyalásán azt mondta, hogy amióta a(z iszlám) vallásnak megfelelően férjhez ment, nincsenek barátai, minden szálat elvágott korábbi környezetével. Otthon van, vagy a szüleinél vagy a sógornőjénél – olvasható az Origo cikkében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek