EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Miskolc

Rengeteg programmal vár a nemzetközi ásványfesztivál

Különleges ásványbemutatók, földtudományi játszóház, kiállítások és előadások várják a közönséget a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon, amelyet március 3-án és 4-én tartanak a Miskolci Egyetem főépületében.

A program látogatói a Miskolci Egyetem Ásványtani-Földtani Intézete és Bódi József ásványgyűjtő jóvoltából megismerhetik többek között az Év ásványa program idei győztesét, a fluoritot, a Magyar Természettudományi Múzeum Őslénytani és Földtani Tárának jóvoltából pedig az Év ősmaradványát, a Balatonites ammoniteszt.


36. alkalommal rendeznek ásványfesztivált a Miskolci Egyetemen – fotó: Facebook / Lokál

Az idei rendezvény újdonságaként több időpontban 3D-s vetítéseket tartanak Magyarország kristálybarlangjairól, de lesznek szakmai bemutatók, a gyerekeket pedig számos ismeretterjesztő program és földtudományi játszóház is várja.

A rendezvényt idén 36. alkalommal rendezi meg a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi kara, a miskolci Herman Ottó Múzeum szakembereivel és amatőr ásványgyűjtőkkel együttműködve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.