EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Rettegett a migránsoktól, ezért Emese hazaköltözött Németországból

A migránsok a fontosak, az európaiak viszont másodrendűek – erről egy magyar nő mesélt az M1-nek, aki közel 19 évig élt Németországban. Rácz Emese szerint a menekültek sokkal könnyebben kapnak lakást, és egyre gyakoribb, hogy az uniós munkavállalókat emiatt küldik haza. Az asszony azt mondta: a menekülthelyzet miatt költözött haza Debrecenbe.

A nő tavaly decemberben költözött haza. Visszatérésében szerepet játszott édesapja egészségi állapota is, de elsősorban a német gazdasági és politikai helyzet.


Az interjúban elmondta, hogy 3 éves kisfiával közel két évig keresett lakást, a hatóság ugyanis a menekülteket vette előre. A hivatalokban az állami, politikai nyomásra a migránsok számára biztosítottak elsőként lakhatási lehetőséget.

Rácz Emese egyedülállóként élt Németországban kisfiával. A szociális lakások elutasításánál, mint mondta, szerepet játszott helyzete, arra hivatkoztak, hogy nem tudná a rezsiköltségeket fizetni. Ezek után rákérdezett az egyik német főbérlőtől, hogy mennyi pénzt kap a menekültek után az önkormányzattól. Mint kiderült, 900 euró jár – fejenként.


Az édesanya ezek után attól rettegett, hogy a főbérlők a könnyű bevétel reményében kiteszik őt albérletéből. Másodrangú állampolgárrá vált Németországban a bevándorlókkal szemben. A menekültek gazdaságosabban voltak – tette hozzá.

A nővel készült interjút itt nézheti meg!

Vasárnap számoltunk be arról, hogy újabb svédországi magyarok beszéltek arról az M1 aktuális csatorna Híradójának, hogy nem érzik magukat biztonságban a bevándorlók miatt.

Az M1-nek pénteken nyilatkozott a svéd-magyar Natalie Contessa af Sandeberg, aki azt mondta: a biztonság miatt költözött Stockholmból Magyarországra. Szerinte Magyarország jelenleg a legbiztonságosabb, mert mások a törvények, nem engedték be a migránsokat.

A riport hatására újabb svédországi magyarok jelentkeztek, akik arról beszéltek a Híradóban, hogy nem érzik magukat biztonságban a bevándorlók miatt.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek