EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Tatabánya

Ringbe szálltak a világbajnokok

Profi világbajnokok szálltak ringbe Tatabányán. Igaz, csak verbálisan tették mindezt, de ismét szorítóközelben láthatták az érdeklődők az elmúlt húsz év két legendás bokszolóját, Erdei Zsoltot és ifj. Balzsay Károlyt.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség regnáló elnöke és a férfi ökölvívó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya múltbeli sztorikat is felelevenített a Vértes Agorájában rendezett pódiumbeszélgetésen, de szóba került a magyar ökölvívás jelenlegi helyzete is.


– Az első sikereimet Tatabányán arattam – emlékezett vissza karrierje első lépéseire Erdei Zsolt „Madár”, aki felidézte, hogy egy gyermeknapi tornán aratta első győzelmét, éppen városunkban. – Ráadásul amatőr bokszolóként a fél életemet a tatai edzőtáborban töltöttem, ahonnan gyakran jártunk át Tatabányára. Mostanában is szívesen jövök ide, hiszen Rózsa András vezetésével igazán kiváló szakmai munka folyik a Tatabányai Sport Club ökölvívó szakosztályánál.

A Magyar Ökölvívó Szövetségnél tavaly áprilisban határoztak új irány mellett, ez az akadémia rendszerrel együtt hamarosan kézzel fogható sikereket hozhat

A Magyar Ökölvívó Szakszövetségnél tavaly áprilisban határoztak új irány mellett, ez az akadémiai rendszerrel együtt hamarosan kézzelfogható sikereket hozhat – fogalmazta meg a jelenlegi célokat ifj. Balzsay Károly. A szövetségi kapitány szerint a sikeres magyar bokszolókat igazi hősként szeretik a szurkolók, így aztán az elvégzett munkát csak az eredmények minősíthetik. A 2020-as vagy legkésőbb a 2024-es olimpián már érmeket kell szereznünk – fogalmazta meg a két kiválóság a konkrét elvárásokat.


A Ringbe szállunk című beszélgetést látványos bemutató mérkőzések tették teljessé: a Vértes Agorája színháztermében felállított ringben a TSC serdülő, junior, és ifjúsági korú ökölvívói mutatták meg tudásukat, remek reklámot csinálva ezzel a boksznak. A sporttal kapcsolatos programok hamarosan folytatódnak az Agorában: március 19-én az atlétika kerül terítékre. A délután fél háromkor kezdődő esemény vendégei lesznek dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.