2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Tatabánya

Ringbe szálltak a világbajnokok

Profi világbajnokok szálltak ringbe Tatabányán. Igaz, csak verbálisan tették mindezt, de ismét szorítóközelben láthatták az érdeklődők az elmúlt húsz év két legendás bokszolóját, Erdei Zsoltot és ifj. Balzsay Károlyt.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség regnáló elnöke és a férfi ökölvívó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya múltbeli sztorikat is felelevenített a Vértes Agorájában rendezett pódiumbeszélgetésen, de szóba került a magyar ökölvívás jelenlegi helyzete is.


– Az első sikereimet Tatabányán arattam – emlékezett vissza karrierje első lépéseire Erdei Zsolt „Madár”, aki felidézte, hogy egy gyermeknapi tornán aratta első győzelmét, éppen városunkban. – Ráadásul amatőr bokszolóként a fél életemet a tatai edzőtáborban töltöttem, ahonnan gyakran jártunk át Tatabányára. Mostanában is szívesen jövök ide, hiszen Rózsa András vezetésével igazán kiváló szakmai munka folyik a Tatabányai Sport Club ökölvívó szakosztályánál.

A Magyar Ökölvívó Szövetségnél tavaly áprilisban határoztak új irány mellett, ez az akadémia rendszerrel együtt hamarosan kézzel fogható sikereket hozhat

A Magyar Ökölvívó Szakszövetségnél tavaly áprilisban határoztak új irány mellett, ez az akadémiai rendszerrel együtt hamarosan kézzelfogható sikereket hozhat – fogalmazta meg a jelenlegi célokat ifj. Balzsay Károly. A szövetségi kapitány szerint a sikeres magyar bokszolókat igazi hősként szeretik a szurkolók, így aztán az elvégzett munkát csak az eredmények minősíthetik. A 2020-as vagy legkésőbb a 2024-es olimpián már érmeket kell szereznünk – fogalmazta meg a két kiválóság a konkrét elvárásokat.


A Ringbe szállunk című beszélgetést látványos bemutató mérkőzések tették teljessé: a Vértes Agorája színháztermében felállított ringben a TSC serdülő, junior, és ifjúsági korú ökölvívói mutatták meg tudásukat, remek reklámot csinálva ezzel a boksznak. A sporttal kapcsolatos programok hamarosan folytatódnak az Agorában: március 19-én az atlétika kerül terítékre. A délután fél háromkor kezdődő esemény vendégei lesznek dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.