EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Dunaújváros

Rockmaraton: ez már végleges!

Teljessé vált a Rockmaraton Fesztivál fellépőinek névsora. A júliusban Dunaújvárosban sorra kerülő nemzetközi zenei rendezvény szervezői újabb három külföldi és tíz magyar zenekarral állapodtak meg a közelmúltban.

Dübörögni fog a rock a Szalki-szigeten júliusban. Ez eddig sem volt kétséges, azonban nemrég a rendezvény szervezőinek sajtómunkatársa nyilvánosságra hozta a teljes névsort, így már azt is tudjuk, hogy pontosan kik fognak „zúzni” Dunaújvárosban. A hírlevél szerint a gótikus rockzene kedvelőinek is kedveskedtek a Rockmaraton illetékesei, hiszen a finn The 69 Eyes zenekar a stílus egyik meghatározó bandája. Ők két évvel korábban jelentették meg legújabb lemezüket, így egy best of műsorral lépnek színpadra.


A tavalyi Rockmaraton is emlékezetes koncerteknek adott otthont
(fotó: Máté Péter/ Rockmaraton sajtó)

A 30. születésnapját ünneplő Madball zenekar az Egyesült Államokból teszi tiszteletét, ők az úgynevezett New York hardcore-t képviselik. Az együttesben a közelmúltban tagcsere történt: Brian Daniels helyett Matt Henderson gitározik az új lemezzel érkező bandában. Szintén a gótikus stílus jellemzi a Tiamat zenekart, akik utolsó két lemezük, a Clouds és a Wildhoney albumok anyagaiból válogatnak dunaújvárosi koncertjükön. A teljes névsorhoz tíz új magyar fellépő is csatlakozott: egyebek mellett a Counter Clockwise, a Dreamgrave, a Téveszme és a Vendetta Inc. is a húrok közé csap a dunaújvárosi Szalki-szigeten július 9–14. között zajló Rockmaratonon.

Kapcsolódó Cikkek