2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Rockmaraton: ez már végleges!

Teljessé vált a Rockmaraton Fesztivál fellépőinek névsora. A júliusban Dunaújvárosban sorra kerülő nemzetközi zenei rendezvény szervezői újabb három külföldi és tíz magyar zenekarral állapodtak meg a közelmúltban.

Dübörögni fog a rock a Szalki-szigeten júliusban. Ez eddig sem volt kétséges, azonban nemrég a rendezvény szervezőinek sajtómunkatársa nyilvánosságra hozta a teljes névsort, így már azt is tudjuk, hogy pontosan kik fognak „zúzni” Dunaújvárosban. A hírlevél szerint a gótikus rockzene kedvelőinek is kedveskedtek a Rockmaraton illetékesei, hiszen a finn The 69 Eyes zenekar a stílus egyik meghatározó bandája. Ők két évvel korábban jelentették meg legújabb lemezüket, így egy best of műsorral lépnek színpadra.


A tavalyi Rockmaraton is emlékezetes koncerteknek adott otthont
(fotó: Máté Péter/ Rockmaraton sajtó)

A 30. születésnapját ünneplő Madball zenekar az Egyesült Államokból teszi tiszteletét, ők az úgynevezett New York hardcore-t képviselik. Az együttesben a közelmúltban tagcsere történt: Brian Daniels helyett Matt Henderson gitározik az új lemezzel érkező bandában. Szintén a gótikus stílus jellemzi a Tiamat zenekart, akik utolsó két lemezük, a Clouds és a Wildhoney albumok anyagaiból válogatnak dunaújvárosi koncertjükön. A teljes névsorhoz tíz új magyar fellépő is csatlakozott: egyebek mellett a Counter Clockwise, a Dreamgrave, a Téveszme és a Vendetta Inc. is a húrok közé csap a dunaújvárosi Szalki-szigeten július 9–14. között zajló Rockmaratonon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.