EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Nagykanizsa

Saját apját rabolta ki

Rablás és személyi szabadság megsértése miatt kell bíróság elé állnia egy férfinak. A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádirata szerint a két bűncselekményt családtagjai ellen követte el.

B. közelebbi érzelmi kapcsolatban állt H.-val, akitől 2016-ban gyermeke is született. A férfi külön élt tőlük, s nem is járult hozzá költségeikhez, csupán alkalmanként meglátogatta őket. Így tett tavaly április 7-én is, amikor H.-tól pénzt kért, majd egyik ismerősének kocsijával elmentek B. keresztanyjához Szentmargitfalvára. Ott a vádlott egész nap ivott, és az sem érdekelte, hogy H. haza akart menni. Este emiatt összevesztek, mire a vádlott kirángatta az udvarra a nőt, s még azt sem engedte neki, hogy gyalog elinduljon. A távozni készülő sértettet lefogta, visszarángatta, lökdöste, majd többször pofonvágta és megtépte a haját, telefonját pedig elvette, hogy ne tudjon segítséget hívni.


Másnap reggel, amíg B. aludt, a nő a háziaktól kölcsönkért telefonon riasztotta édesanyját, aki segítséget küldött. Így menekült meg a nő, akinél pénz sem volt arra, hogy esetleg busszal haza tudjon menni.

B.-t azonban nemcsak ezzel vádolják, hanem azzal is, hogy kirabolta az édesapját. A férfinak nem volt munkahelye, jövedelme és állandó lakása sem, nagyrészt a szüleitől rendszeresen kapott pénzből tartotta fenn magát. Tavaly július 6-án is azért kereste fel az apját, mert megtudta, hogy megkapta a bérét. Leültek, megittak egy kétliteres sört, majd idősebb B. kiment, hogy rágyújtson. Fia utánament, két karjával átfogta, elgáncsolta, a hanyatt esve földre kerülő sértettre rákönyökölt, és kivett a nadrágja zsebéből egy tízezrest és egy ezrest.


A férfi kiabált a fiával, azt mondta neki, inkább menjen dolgozni, ne lopja meg a saját apját, de B.-t ez nem hatotta meg, hanem további 5500 forintot elvett tőle.

Az így szerzett pénz egy részét – korábbi tartozása fejében – nagyanyjának adta, majd nem sokkal később ismét kirabolta az apját.

Idősebb B. az atrocitás után elsétált egy közeli buszmegállóhoz, és ott leült a padra. Fia utánament, megütötte, amitől ő a padra esett. Ezt kihasználva 15 ezer forintot vett ki a zsebéből. Idősebb B. a bántalmazás következtében a jobb arcán nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott a zsákmányolt pénzből italt és élelmet vásárolt, az időközben kiérkező rendőrök valamivel több mint 12 ezer forintot még megtaláltak nála.

A két erőszakos cselekményért B.-nek most egy eljárásban kell felelnie.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.