EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Saját képletét akarta a sírjára Hawking

Hetvenhat évesen elhunyt Stephen Hawking, minden idők egyik legkiválóbb elméleti fizikusa. Élete nagy részét gyógyíthatatlan betegsége miatt saját teste fogságában töltötte, ám elméje mindeközben csúcssebességgel szárnyalt. Értette a világ működését a fekete lyukaktól az ősrobbanásig, ám valami mégis kifogott rajta: a nők.

Mindössze pár évet jósoltak neki
Stephen Hawkinggal huszonegy évesen közölték az orvosok: gyógyíthatatlan beteg, csupán két-három éve van hátra. Kórházi ágyáról egy leukémiás fiút látva azonban megértette, hogy a szenvedés másnak is kijár. Nem sokkal később álmában a saját kivégzését látta, kegyelmet csak úgy kaphatott, ha megígérte, hogy egész hátralevő életét a társadalmat szolgáló hasznos munkával tölti.


Közvetlen hatással volt az emberek életére
„Amikor előadtam Japánban, megkértek, hogy ne említsem az univerzum összeomlásának lehetőségét, mert hatással lehet a tőzsdére. A befektetések miatti aggodalom azonban kissé túl korai volt részükről, hiszen ha az univerzumnak egyszer vége is lesz, arra még legalább húszmilliárd évet kell várni” – nyilatkozta a fizikus.

Csak a nőket nem értette
Hawkingnak három egészséges gyermeke született és túl két váláson hetvenéves korában a New Scientistnek adott interjúban elárulta, hogy csupán egy dolog van a világon, amit képtelen megérteni: a nők.


Nem hitt Istenben
„Azt hiszem, a legegyszerűbb magyarázat az, hogy Isten nem létezik, ahogy mennyország és túlvilág sem. Ez az egy életünk van, amiért hálás vagyok” – hangoztatta többször a tudós, aki ezzel szemben hitt az idegenek létezésében.

Egyedi sírkövet akart
A tudós a kétezres évek elején az Independentnek elárulta: azt szeretné, hogy a sírkövén a leglényegesebb felfedezésének minden elemét tartalmazó Hawking-elmélet képlete legyen megható szavak helyett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

    Balázs Andi: Féltem az egészségemet

    Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

  • Pintér Tibor fülig szerelmes

    Pintér Tibor fülig szerelmes

    Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.