EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Sajttortával akarta megmérgezni hasonmását

Mérgezett sajttortával tört honfitársa életére egy orosz nő Brooklynban 2016-ban – derül ki a helyi idő szerint szerdán New Yorkban benyújtott vádiratból.

A nyomozás arra derített fényt, hogy a 42 éves Viktorija Naszirova nyugtatóval felütött sajttortával kereste fel 35 éves, szintén orosz áldozatát. A Naszirovára hasonlító nő el is fogyasztotta süteményt, majd rosszul lett, és elájult. Másnap találtak rá eszméletlenül az ágyában. Támadója altató pirulákat szórt szét körülötte, hogy öngyilkosság látszatát keltse. Az áldozat később vette észre, hogy útlevele, munkavállalási engedélye, pénze és gyűrűje is eltűnt.


A vádhatóság szerint a vádlott ellopta áldozata személyazonosságát. Viktorija Naszirova ellen a többi között gyilkossági kísérlet, kifosztás és rablás miatt emeltek vádat. Akár 25 év börtönt is kaphat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.