2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Sárosdi megvédte a nőverő Juhász Pétert

Hazugságnak tartom, amivel Juhász Pétert vádolják – többek között ezt írta Facebook-posztjában nemrég Sárosdi Lilla színésznő, aki korábban Marton Lászlót, a Vígszínház rendezőjét vádolta meg szexuális zaklatással. Sárosdi nyilatkozott lapunknak, majd letiltotta a teljes beszélgetést.

„Sajnálom, hogy csak most reagálok a Juhász-ügyre, annál is inkább, mivel ismerem őt is, a volt élettársát is. 2015–16 között közvetlen szomszédai voltunk egymásnak, a gyerekeink azóta is összejárnak és jelenleg is barátságban vagyunk Péter új családjával. Látom, hogy milyen szeretettel és gondoskodással viszonyul a gyerekeihez. Hazugságnak tartom mindazt, amivel vádolják és a nyilvánosság előtt igyekeznek kivégezni ezt az embert! Sok mindennek voltam, vagyok szem- és fültanúja, amit nem hozok nyilvánosságra, de a bíróságon tanúskodni fogok” – írta közösségi oldalán Sárosdi Lilla színésznő.

Fotó: youtube /szinhaz.hu

Még februárban a Bors írt arról, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke tettlegesen, súlyosan bántalmazta, benyugtatózta és napokra egy lakásba zárta egykori élettársát, három nagyobb gyermeke édesanyját. Mindez szerepel abban a peranyagban, amely a II-III. kerületi bíróságon van. Juhász egykori élettársa előbb a gyámhivatalhoz fordult, majd az ügy a bíróság elé került.

Munkatársunk telefonon felhívta a színésznőt a napokban közzétett Facebook-poszt miatt, hogy magyarázza meg kiállását. Sárosdi Lilla először még készségesen válaszolt kérdéseinkre, majd magyarázkodásba kezdett, végül egy ponton a teljes beszélgetést letiltotta.

A Weinstein-botrány után Sárosdi Lilla volt az, aki szintén a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Marton László színházi rendező egy autóban szexuálisan zaklatta őt. Vagyis itthon ő robbantotta ki ezzel az amerikaihoz hasonló botrányt.

Juhász Péter egyébként korábban saját blogjában egy hosszú írást is közölt, amelyben állítólagos magánlevelezéseket, SMS-váltásokat és családi fényképeket tett közzé. A bejegyzésben Juhász Péter elismeri, hogy előfordult dulakodás közte és volt élettársa között. Ezt később az Indexnek is elismerte: egy órán keresztül „dulakodott” élettársával.

„Arra a kérdésünkre, hogy került-e aközben fizikai kontaktusba a keze volt élettársa arcával, elmondta, hogy ez egy egyórás, durva dulakodás volt, ami közben szerezhetett sérülést volt élettársa, de ő szándékosan soha, így akkor sem ütötte meg: ez egy dulakodás volt, utána egy órányi dulakodás következett, ahol folyamatosan támadt nekem Józsa, és én védekeztem. Ez egy csúnya dulakodás volt, de ennek a tisztázása a bíróságra vár” – írta Simicska Lajos portálja az ügyről.

A helyzet komolyságát jól mutatja, hogy március közepén személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az Együtt elnöke, Juhász Péter ügyében a rendőrség – tudta meg a PestiSrácok.hu. Juhászt egy hónappal ezelőtt jelentették fel, miután a TV2 Tények bírósági iratokra alapozva nyilvánosságra hozta, hogy Juhász durván bántalmazta korábbi élettársát. Az Együtt agresszív elnöke gyakorlatilag véresre verte volt élettársát, aki a bírósági iratok szerint azt mondta: „48 kiló voltam, lenyomott a kanapéra és rám térdelt, és megütött, már akkor feldagadt. Aztán nyugtatót és altatót adott, és még egy éjszakát ott töltöttem. Menstruáltam, ruhástul bőgtem, térdig véres voltam… nem tudtam felkelni”.

A történtek után a kormánypártok a közéletből való távozásra szólították fel Juhász Pétert, az Együtt elnökét.

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a közmédiának azt mondta: mélységesen megdöbbent parlamenti képviselőként, nőként és édesanyaként, amikor napvilágot látott, hogy egy országgyűlési képviselőjelölt, a baloldal egyik vezető politikusa fizikailag és lelkileg bántalmazta a családját. Kiemelte: ez elfogadhatatlan a Fidesz és a KDNP számára, az erőszak minden formáját elutasítják, főleg ha az gyermekek és nők ellen irányul.
Ismert, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli-soroksári képviselőjelöltje is aláírta azt a petíciót, amely Juhász Péter Együtt-elnök közéletből való távozását követeli.

 

 

Poszttraumás stresszben él a volt élettárs

A Magyar Idők egy áldozatvédő szervezet a perhez kapcsolódó szakvéleményére hivatkozva korábban azt írta: Juhász Péter, az Együtt elnöke családon belüli erőszakot követett el, a lelki és fizikai bántalmazás miatt korábbi élettársa poszttraumás stresszben él. A nő a szervezetnek arról is beszámolt, hogy az ellenzéki politikus rendszeres marihuánafogyasztó volt, és több alakalommal otthonukban, gyermekei jelenlétében gyújtott rá.

Kendermagos Péter
Juhász Péter korábban a nyilvánosság előtt is hangoztatta, hogy kábítószer-fogyasztó volt, sőt mozgalmat is indított a marihuána legalizálásáért. Az ellenzéki politikus még 2006-ban egy cserép vadkenderrel jelent meg a bírósági tárgyalásán, egy házkutatás során pedig a nyomozók több tő vadkendert és a termesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le nála. A bíróság végül azt mondta ki Juhász Péterről, hogy fokozottan veszélyes a társadalomra.

Kapcsolódó Cikkek