2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Dunaújváros

Segítség a krízisidőszakban is

Az elmúlt hetek szokatlanul hideg tél végi-tavasz eleji időjárásában a dunaújvárosi hajléktalanok több helyről is segítséget kaphattak. A nappali melegedő mellett éjszakai szállás is biztosítva volt az utcán élők számára.

A tél utolsó, a (meteorológiai) tavasz első napjai napközben fagypont körüli, éjszaka pedig akár mínusz 10–15 fokos hőmérsékletet hoztak. Ilyen körülmények között az utcán élők akár életveszélybe is kerülhetnek. A hajléktalanellátással foglalkozó szervezetek ezért Dunaújvárosban is kiemelten foglalkoztak azzal, hogy a fedél nélkül élők számára segítséget nyújtsanak.


A nappali melegedőben tisztálkodási és mosási lehetőség várja a hajléktalanokat (illusztráció)
Forrás: Humán Szolgáltató Központ

A Kandó Kálmán téri hajléktalanellátó centrum nappali melegedőjében zsíros kenyér és meleg tea, valamint mosási és tisztálkodási lehetőség várta a rászorulókat. Ezenkívül az éjjeli menedékhely és az átmeneti szállás is megoldást kínált a hajléktalanoknak, hogy átvészelhessék a fagyos időszakokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.