EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Debrecen

Segítség a munkavállalóknak

Megkezdte működését a Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központja a Debreceni Egyetemen. Az új szervezeti egység célja a megváltozott munkaképességű dolgozók speciális foglalkoztatási feltételeinek javítása.

A Debreceni Egyetem fontosnak tartja a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának elősegítését. A jelenlegi jogi szabályozás értelmében az intézmény 9 ezer fős munkavállalói létszáma alapján ebben az évben csaknem 450 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatására kötelezett. Ennek a támogatására jött létre a Kancellárián belül a Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központja, az MMSZK.


– Feladatunk elsősorban segítséget nyújtani azoknak az egyetemi dolgozóknak, akik jelenleg is megváltozott munkaképességű munkavállalóként végzik munkájukat. Ennek érdekében levélben, illetve személyesen is felkeressük az egyetem valamennyi szervezeti egységét, hogy segítsenek megtalálni azokat a munkaköröket, ahol legalább részmunkaidőben tudnának foglalkoztatni megváltozott munkaképességű alkalmazottakat – mondta az unideb.hu portálnak Kövér Tamás.

A központ vezetője kiemelte: emellett folyamatosan figyelemmel kísérik az uniós és hazai pályázati lehetőségeket, amelyek segítségével támogatható a foglalkozási rehabilitáció. A központ felállításával javulnak a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásának specializált feltételei, nő a munkába állás esélye és munkában tartásuk hatékonysága is. Az alanyi jogon járó támogatáson kívül az egyetem egyszeri, 100 ezer forint értékű béren kívüli juttatást nyújt mindazoknak, akiket már eddig is megváltozott munkaképességű munkavállalóként alkalmaztak, valamint azok számára is, akik ezután kezdeményezik a megváltozott munkaképességük megállapítását, és ehhez hivatalos dokumentumaikat bemutatják az MMSZK-nál. A Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központja a Tisza István Kollégium földszintjén működik (Debrecen, Egyetem sgt. 13.), telefon: +36 (52) 512-700/ 73573, 73574 mellék.

Kapcsolódó Cikkek