EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XXIII.kerület

Sikeres évkezdés, irány Tokió!

Kotsis Edina eredményeivel – a világbajnoki bronzérem tulajdonosaként – már biztosan beírta a nevét a taekwondo sportág hazai történelemkönyvébe. Negyedszer kezd olimpiai kvalifikációs időszakba, aminek már kellő rutin megszerzését követően fut neki. Közben persze az esküvőjére is készül.

Az UTE Soroksáron élő versenyzője már a 2008-as olimpiára is megpróbált kijutni, igaz, akkor még nagyon fiatalon, juniorsikereket követően próbálta meg a kvalifikációs versenyen kivívni a részvételt, sikertelenül. Egyre több tapasztalattal a háta mögött igyekezett Magyarországot taekwondós kvótához juttatni 2012-ben és 2016-ban is, de az ötkarikás játékokat továbbra is nélküle és más magyar induló nélkül rendezték meg. Saját bevallása szerint is hullámvölgybe került, és két éve nem tud folyamatosan kiegyensúlyozottan versenyezni.


– Két erős évet kell produkálnom, hogy a világranglistán keresztül odaérjek Tokióba, a korábbi évek pontjai is bizonyos mértékig beleszámítanak listába. De valószínűbb, hogy az európai kvalifikációs verseny révén juthatok ki.

A klubjában hetente kétszer, a válogatott kerettel hetente háromszor és ezenkívül Galambos Bence válogatott edzővel két külön tréningen készül Soroksáron.

– Pozitívan állok az olimpiai kvalifikáció kérdéséhez, szeretnék kijutni. Ezt fel kell építeni, amire remek alkalom lesz az idei Európa-bajnokság, de kezdésnek itt volt a szlovén verseny, amelyen sikerült bronzérmet nyernem – mondta a szövetség honlapjának. A Lokál Extra megkeresésére örömmel számolt be róla, hogy a vívó Ravasz Etelével a tavalyi eljegyzést követően idén tartják majd esküvőjüket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek