EUR: 321,76 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Győr

Sikeres volt a győri légfegyveres Eb

A Péni István, Sidi Péter, Somogyi Péter összeállítású puskás csapat bronzérmet nyert a győri légfegyveres Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A bronzérmes magyar csapat a győri Európa Bajnokságon
Fotó: MTI Krizsán Csaba

Az olimpia műsorán nem szereplő csapatversengésben a legjobb három magyar férfi puskás a selejtezőszakaszt a második helyen zárta, majd a negyeddöntőben legyőzte a norvégokat. A legjobb négy között aztán szoros csatában kikapott Horvátország válogatottjától, ám a bronzmérkőzést nagyon simán, 21-5-re megnyerte.


Sokan buzdították a magyar csapatot a győri légfegyveres EB-n
Fotó: O. Jakócs Péter

Az idei kontinensbajnokságon korábban puskában és pisztolyban sem sikerült dobogóra állnia hazai versenyzőnek. A nem ötkarikás szakágban, futócéllövészetben viszont összesen nyolc bronzot gyűjtöttek a magyarok a felnőtteknél és a junioroknál.

Katonai tiszteletadás mellett vonták fel a zászlókat
Fotó: O. Jakócs Péter

Hazai éremmel zártuk tehát a győri rendezvényt, amely egy ismét kimagaslóan sikeres nemzetközi sportesemény volt a városban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.