2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Békéscsaba

Sikert sikerre halmoz Márton Anita

Aranyéremmel zárta a fedeles szezont Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője. Csodásan indította a 2018-as évet, hiszen a győzelmi sorozat mellett például a saját rekordján is javított.

Márton Anita versenyekben gazdag időszakot tudhat maga mögött. Kicsit el is fáradt mind szellemileg, mind fizikailag – ami talán érthető is, hiszen előbb március 2-án megnyerte a birminghami fedett pályás világbajnokságot egy 19,62 méteres lökéssel, amivel új országos rekordot is felállított (ezzel ő lett a magyar atlétika első világbajnoka), majd a téli dobó Európa-kupán is diadalmaskodott 19,12 méterrel a portugáliai Leiriában.


Nagyszerű formában volt már 2017 végén is, ezért edzőjével, Eperjesi Lászlóval biztosak voltak a nagyszerű eredményekben. A csúcsformát mindenképpen a világbajnokságra akarták időzíteni, de mivel csupán egy hét volt a két megmérettetés között, nem volt kérdés, hogy Anita lendülete addig is kitart. A nehezebb feladat inkább a mentális felkészülés volt, hogy a győzelem után ne engedjen le, hanem ismét a legjobb formáját tudja hozni.

Portugáliában egy másik számban, diszkoszvetésben is indult, itt az ötödik helyen végzett. Anita számára ez csupán egy melléksportág, hiszen neki mindig is a súlylökés a legfontosabb, de ha van rá lehetősége, ebben is indul, mivel, ahogy fogalmazott, hasonló technikát alkalmaz mindkét számban, ezért a diszkoszvetésre nagyon keveset készül.


Anita kapott egy kis pihenőt a versenyek után, legalábbis ami az edzésmunkát illeti, viszont már nagyban készül a szabadtéri szezonra. A következő hónapok legjobban várt eseménye a berlini Európa-bajnokság, amelyre augusztus első felében kerül sor. De természetesen Anita addig is számos versenyen indul, érdemes tehát továbbra is szurkolnunk neki!

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.