EUR: 322,08 Ft
CHF: 283,96 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Békéscsaba

Sikert sikerre halmoz Márton Anita

Aranyéremmel zárta a fedeles szezont Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője. Csodásan indította a 2018-as évet, hiszen a győzelmi sorozat mellett például a saját rekordján is javított.

Márton Anita versenyekben gazdag időszakot tudhat maga mögött. Kicsit el is fáradt mind szellemileg, mind fizikailag – ami talán érthető is, hiszen előbb március 2-án megnyerte a birminghami fedett pályás világbajnokságot egy 19,62 méteres lökéssel, amivel új országos rekordot is felállított (ezzel ő lett a magyar atlétika első világbajnoka), majd a téli dobó Európa-kupán is diadalmaskodott 19,12 méterrel a portugáliai Leiriában.


Nagyszerű formában volt már 2017 végén is, ezért edzőjével, Eperjesi Lászlóval biztosak voltak a nagyszerű eredményekben. A csúcsformát mindenképpen a világbajnokságra akarták időzíteni, de mivel csupán egy hét volt a két megmérettetés között, nem volt kérdés, hogy Anita lendülete addig is kitart. A nehezebb feladat inkább a mentális felkészülés volt, hogy a győzelem után ne engedjen le, hanem ismét a legjobb formáját tudja hozni.

Portugáliában egy másik számban, diszkoszvetésben is indult, itt az ötödik helyen végzett. Anita számára ez csupán egy melléksportág, hiszen neki mindig is a súlylökés a legfontosabb, de ha van rá lehetősége, ebben is indul, mivel, ahogy fogalmazott, hasonló technikát alkalmaz mindkét számban, ezért a diszkoszvetésre nagyon keveset készül.


Anita kapott egy kis pihenőt a versenyek után, legalábbis ami az edzésmunkát illeti, viszont már nagyban készül a szabadtéri szezonra. A következő hónapok legjobban várt eseménye a berlini Európa-bajnokság, amelyre augusztus első felében kerül sor. De természetesen Anita addig is számos versenyen indul, érdemes tehát továbbra is szurkolnunk neki!

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.