EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Békéscsaba

Sikert sikerre halmoz Márton Anita

Aranyéremmel zárta a fedeles szezont Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője. Csodásan indította a 2018-as évet, hiszen a győzelmi sorozat mellett például a saját rekordján is javított.

Márton Anita versenyekben gazdag időszakot tudhat maga mögött. Kicsit el is fáradt mind szellemileg, mind fizikailag – ami talán érthető is, hiszen előbb március 2-án megnyerte a birminghami fedett pályás világbajnokságot egy 19,62 méteres lökéssel, amivel új országos rekordot is felállított (ezzel ő lett a magyar atlétika első világbajnoka), majd a téli dobó Európa-kupán is diadalmaskodott 19,12 méterrel a portugáliai Leiriában.


Nagyszerű formában volt már 2017 végén is, ezért edzőjével, Eperjesi Lászlóval biztosak voltak a nagyszerű eredményekben. A csúcsformát mindenképpen a világbajnokságra akarták időzíteni, de mivel csupán egy hét volt a két megmérettetés között, nem volt kérdés, hogy Anita lendülete addig is kitart. A nehezebb feladat inkább a mentális felkészülés volt, hogy a győzelem után ne engedjen le, hanem ismét a legjobb formáját tudja hozni.

Portugáliában egy másik számban, diszkoszvetésben is indult, itt az ötödik helyen végzett. Anita számára ez csupán egy melléksportág, hiszen neki mindig is a súlylökés a legfontosabb, de ha van rá lehetősége, ebben is indul, mivel, ahogy fogalmazott, hasonló technikát alkalmaz mindkét számban, ezért a diszkoszvetésre nagyon keveset készül.


Anita kapott egy kis pihenőt a versenyek után, legalábbis ami az edzésmunkát illeti, viszont már nagyban készül a szabadtéri szezonra. A következő hónapok legjobban várt eseménye a berlini Európa-bajnokság, amelyre augusztus első felében kerül sor. De természetesen Anita addig is számos versenyen indul, érdemes tehát továbbra is szurkolnunk neki!

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.