EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb X.kerület

Simicskó István: Európa tévúton jár

Ha megnézzük, mi zajlik Európában, láthatjuk, hogy nagyon fontos tétje van a mostani választásnak: Magyarország meg tud-e maradni magyar országnak vagy bevándorlóországgá válunk – hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter kőbányai előadásában.

Simicskó István szerint az április 8-i választás valóban sorsdöntő, hiszen az eredmény alapvetően befolyásolhatja országunk jövőjét. A miniszter a Kőrösi Kulturális Központ színháztermében tartott előadásában elmondta: a magyar gazdaság növekszik, a bérek is elindultak a növekedési pályán, van forrás arra, hogy a nyugdíjasok nyugdíját emeljük, és lehetőségünk arra, hogy felzárkózzunk a nyugat-európai bérekhez. A miniszter szerint ma Európában az alapvető válság lelki eredetű. Szerinte Brüsszelben rossz versenyt írtak ki, de Magyarország a bevándorlók befogadásában, az önfeladásban nem verseng, és leszögezte: abban szívesen versengünk, hogy ki tudja hatékonyabban megvédeni a schengeni határokat és az európai keresztény értékeket. Voltak, akik a bevándorlásban a gazdasági fellendülés lehetőségét látták, ez azonban Simicskó István szerint önbecsapás, hiszen a bevándorlók jelentős része segélyre szorul, ami kiadásokat jelent, de sok más veszélyt is hordoz.


Simicskó István honvédelmi miniszternek jó rálátása van a nemzetközi helyzetre, ezt vázolta kőbányai előadásán

Az esemény házigazdája, dr. György István, a Fidesz–KDNP kőbányai és kispesti képviselőjelöltje szerint a választás egyik fő tétje az, hogy meg tudjuk-e őrizni azokat az értékeket, azokat a vívmányokat, amiket a 2010 óta tartó kormányzás jelentett Magyarország számára. Szerinte alapvető kérdés, hogy Magyarország tud-e megfelelő erőt mutatni az országgyűlési választások után is, és tud-e ugyanúgy dolgozni tovább azért, hogy egyre több uniós ország ismerje fel, hogy a bevándorlás nem a Kánaán, hanem a kataklizma felé vezető út. A rendezvényen részt vett Dunai Mónika és Révész Máriusz országgyűlési képviselő és Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.