EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb X.kerület

Simicskó István: Európa tévúton jár

Ha megnézzük, mi zajlik Európában, láthatjuk, hogy nagyon fontos tétje van a mostani választásnak: Magyarország meg tud-e maradni magyar országnak vagy bevándorlóországgá válunk – hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter kőbányai előadásában.

Simicskó István szerint az április 8-i választás valóban sorsdöntő, hiszen az eredmény alapvetően befolyásolhatja országunk jövőjét. A miniszter a Kőrösi Kulturális Központ színháztermében tartott előadásában elmondta: a magyar gazdaság növekszik, a bérek is elindultak a növekedési pályán, van forrás arra, hogy a nyugdíjasok nyugdíját emeljük, és lehetőségünk arra, hogy felzárkózzunk a nyugat-európai bérekhez. A miniszter szerint ma Európában az alapvető válság lelki eredetű. Szerinte Brüsszelben rossz versenyt írtak ki, de Magyarország a bevándorlók befogadásában, az önfeladásban nem verseng, és leszögezte: abban szívesen versengünk, hogy ki tudja hatékonyabban megvédeni a schengeni határokat és az európai keresztény értékeket. Voltak, akik a bevándorlásban a gazdasági fellendülés lehetőségét látták, ez azonban Simicskó István szerint önbecsapás, hiszen a bevándorlók jelentős része segélyre szorul, ami kiadásokat jelent, de sok más veszélyt is hordoz.


Simicskó István honvédelmi miniszternek jó rálátása van a nemzetközi helyzetre, ezt vázolta kőbányai előadásán

Az esemény házigazdája, dr. György István, a Fidesz–KDNP kőbányai és kispesti képviselőjelöltje szerint a választás egyik fő tétje az, hogy meg tudjuk-e őrizni azokat az értékeket, azokat a vívmányokat, amiket a 2010 óta tartó kormányzás jelentett Magyarország számára. Szerinte alapvető kérdés, hogy Magyarország tud-e megfelelő erőt mutatni az országgyűlési választások után is, és tud-e ugyanúgy dolgozni tovább azért, hogy egyre több uniós ország ismerje fel, hogy a bevándorlás nem a Kánaán, hanem a kataklizma felé vezető út. A rendezvényen részt vett Dunai Mónika és Révész Máriusz országgyűlési képviselő és Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.