EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,51 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb XIII.kerület

Soha nem látott állami fejlesztések a kerületben

Harrach Tamás képviselőjelölt szerint itt az ideje, hogy véget vessünk annak a kerületi propagandának, hogy Orbán Viktor és kormánya bünteti Angyalföldet.

Az utóbbi két évben soha nem látott állami fejlesztések érkeztek a kerületbe.
– A vizes vb megrendezésének legnagyobb haszonélvezői szerencsére a kerületi lakosok lettek, mivel több, évtizedek óta húzódó fejlesztés valósult meg. Ennek egyik állomása a pesti alsó rakpart megújulása és az árvízvédelmi gát megépítése – mondta lapunknak Harrach Tamás, aki hozzátette, sajnos a főváros Demszky Gábor uralkodása alatt lemondott Angyalföldről, és semmilyen beruházással nem támogatta a szocialista városvezetést.


– Most közel kétmilliárd forintból a területen kerékpárút- és futópálya-építés, zöldterületi fejlesztés, útfelújítás történt, ami kiegészült a lakosok biztonságát erősítő árvízvédelmi gát megépítésével. A természet több alkalommal állította nehéz helyzet elé az itt élőket, mind a Vizafogónál, mind a margitszigeti partszakaszon. Sajnos a klímaváltozás egyik negatív következménye a szélsőséges időjárás, ami egyre több természeti katasztrófát okoz. Szerencsére az Orbán-kormány próbálja megelőzni a bajt – a migránspolitikához hasonlóan –, ezáltal megvédve lakókörnyezetünket. Vajon miért nem volt elég 12 év kormányzati és 20 éves fővárosi kormányzás, hogy ilyen, a lakosok életkörülményét és biztonságérzetét javító beruházások történjenek a kerületben? – tette fel a költői kérdést Harrach Tamás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.