EUR: 321,80 Ft
CHF: 280,47 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb XIII.kerület

Soha nem látott állami fejlesztések a kerületben

Harrach Tamás képviselőjelölt szerint itt az ideje, hogy véget vessünk annak a kerületi propagandának, hogy Orbán Viktor és kormánya bünteti Angyalföldet.

Az utóbbi két évben soha nem látott állami fejlesztések érkeztek a kerületbe.
– A vizes vb megrendezésének legnagyobb haszonélvezői szerencsére a kerületi lakosok lettek, mivel több, évtizedek óta húzódó fejlesztés valósult meg. Ennek egyik állomása a pesti alsó rakpart megújulása és az árvízvédelmi gát megépítése – mondta lapunknak Harrach Tamás, aki hozzátette, sajnos a főváros Demszky Gábor uralkodása alatt lemondott Angyalföldről, és semmilyen beruházással nem támogatta a szocialista városvezetést.


– Most közel kétmilliárd forintból a területen kerékpárút- és futópálya-építés, zöldterületi fejlesztés, útfelújítás történt, ami kiegészült a lakosok biztonságát erősítő árvízvédelmi gát megépítésével. A természet több alkalommal állította nehéz helyzet elé az itt élőket, mind a Vizafogónál, mind a margitszigeti partszakaszon. Sajnos a klímaváltozás egyik negatív következménye a szélsőséges időjárás, ami egyre több természeti katasztrófát okoz. Szerencsére az Orbán-kormány próbálja megelőzni a bajt – a migránspolitikához hasonlóan –, ezáltal megvédve lakókörnyezetünket. Vajon miért nem volt elég 12 év kormányzati és 20 éves fővárosi kormányzás, hogy ilyen, a lakosok életkörülményét és biztonságérzetét javító beruházások történjenek a kerületben? – tette fel a költői kérdést Harrach Tamás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.