2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb IV.kerület

Soma szuper debütálása

A győri 10 méteres junior Európa-bajnokságon az UTE 16 esztendős sportlövője, Hammerl Soma élete első korosztályos világversenyén, egyedüli magyarként, a döntőbe jutott, ahol a hetedik helyen végzett. Soma már a selejtezőben is remekelt, hatodik helyen, új egyéni csúccsal került a fináléba.

A fiatal versenyző a döntőben ugyan egy helyet visszacsúszott, ám élete első világversenyén ez már valóban csak részletkérdés.

Soma élete első korosztályos versenyén vett részt (Fotó: Szabó Tímea/Magyar Sportloöők Szövetsége)

− Álmomban sem gondoltam volna, hogy döntőbe juthatok – mondta a verseny után Soma. – Még saját magamat is megleptem az egyéni csúccsal, de legfőképpen a finálés szerepléssel, hiszen egyszerűen csak próbáltam magamból a legjobbat kihozni. Az alapszakasz nagyon jól sikerült, azzal elégedett vagyok, szinte egyáltalán nem izgultam. Később persze már igen, de ahhoz képest, hogy Európa-bajnoki döntő volt, nem stresszeltem túl magamat. A döntőben azért kicsit lőhettem volna jobban is, de így is boldog vagyok, hogy a korosztályom legjobbjai között végeztem. Nagy élmény volt megtapasztalni a nemzetközi mezőnyt, látni, milyen jól lőnek a többiek. Nagyon élveztem az egészet.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.