EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb IV.kerület

Soma szuper debütálása

A győri 10 méteres junior Európa-bajnokságon az UTE 16 esztendős sportlövője, Hammerl Soma élete első korosztályos világversenyén, egyedüli magyarként, a döntőbe jutott, ahol a hetedik helyen végzett. Soma már a selejtezőben is remekelt, hatodik helyen, új egyéni csúccsal került a fináléba.

A fiatal versenyző a döntőben ugyan egy helyet visszacsúszott, ám élete első világversenyén ez már valóban csak részletkérdés.

Soma élete első korosztályos versenyén vett részt (Fotó: Szabó Tímea/Magyar Sportloöők Szövetsége)

− Álmomban sem gondoltam volna, hogy döntőbe juthatok – mondta a verseny után Soma. – Még saját magamat is megleptem az egyéni csúccsal, de legfőképpen a finálés szerepléssel, hiszen egyszerűen csak próbáltam magamból a legjobbat kihozni. Az alapszakasz nagyon jól sikerült, azzal elégedett vagyok, szinte egyáltalán nem izgultam. Később persze már igen, de ahhoz képest, hogy Európa-bajnoki döntő volt, nem stresszeltem túl magamat. A döntőben azért kicsit lőhettem volna jobban is, de így is boldog vagyok, hogy a korosztályom legjobbjai között végeztem. Nagy élmény volt megtapasztalni a nemzetközi mezőnyt, látni, milyen jól lőnek a többiek. Nagyon élveztem az egészet.


Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.