2018. augusztus 15., szerda
Mária

Külföld

Soros “külügyminisztere” egyengeti a migránsbarát szervezetek tevékenységét Brüsszelben

A Figyelő legújabb számában összegyűjtötte a legfontosabb információkat Soros György “külügyminiszteréről”, Aryeh Neierről. A már visszavonult publicista befolyása megkérdőjelezhetetlen, erre utal az által alapított NGO, a Human Rights Watch (HRW) Magyarország ellenes kampánya is. Egy 2015-ös interjúban ráadásul elismerte, hogy nincs azzal baj, hogy demokratikusan nem számoltathatóak el a Soros-birodalom lerakatai.

“Immigrants are us”, azaz Mi vagyunk a migránsok – olvasható a HRW által terjesztett pólókon. A HRW is tagja ugyanis annak a 250 szervezetnek, amelyek az Amnesty Internationallel karöltve tiltakoznak a Stop Soros törvénycsomag ellen. A HRW alapítója volt Aryeh Neier. Soros György egyik kedvenc emberéről lehet szó, ugyanis Neier még az Open Society Foundationst (OSF) is vezette. Neier egy német oldalon megjelent interjúban elismerte, hogy Soros György pénzének köszönhetik a befolyásukat. Továbbá kiemelte, tisztában van azzal, hogy nem számoltathatóak el demokratikusan, de szerinte ez egyáltalán nem probléma. Az interjút készítő újságíró meg is jegyezte, hogy Soros Györgynek önálló külpolitikája van, Neier pedig lényegében egyfajta külügyminiszteri posztot tölt be.


Visszavonulása ellenére ötletgazdaként még igencsak aktív a Közép-európai Egyetem által Nyílt Társadalom díjjal kitüntetett Neier. Legutóbbi “ötlete” a Liberities nevű berlini székhelyű szerveződés, amelynek vezetője a Soros György által is támogatott Társaság a Szabadságjogokért egykori elnöke, Dénes Balázs. A szervezet aktivistái készítették azokat a “felkészítő anyagokat” az európai parlamenti képviselők számára, amelyek nélkülöztek mindenfajta objektivitást. Azt javasolták, hogy az Európai Unió anyagilag biztosítson külön pénzügyi forrásokat az Európai Unión területén tevékenykedő NGO-k számára. Nem habozott az ötlet támogatásával Niedermüller Péter DK-s európai parlamenti képviselő, aki nem meglepő módon szerepel azon a listán, amely a szintén Soros Györgyhöz köthető European Policy Institute megbízható szövetségeseit tartalmazza.

További részletek a Figyelő legfrissebb számában!
További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).