EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Soros pén­zelte Fa­ce­book cen­zor a HVG újságírója

A Soros György pén­zelte Cor­rec­tiv német mé­dia­vál­la­lat ta­valy szer­ző­dött a Fa­ce­book-al, hogy segít nekik az in­ter­ne­tes ál­hí­rek “le­lep­le­zé­sé­ben”. Soros 2017-ben és idén is 100 000 eurót utalt át nekik. A cen­zú­ra­hi­va­tal­ban dol­go­zik egy ma­gyar új­ság­író is – írja a Ripost.hu.

Soros György 2017-ben 100.000 euróval szállt be az “álhíreket leleplező”, német Correctiv cégbe.  Részint a “Nyílt Társadalom Alapítványon” keresztül részint közvetlenül, személyesen.


A portál információi szerint a Correctiv szerződést kötött a Facebookkal miszerint álhír-információkkal” segíti a cenzorok munkáját. Azaz: amit ők és a Facebook  “álhírnek”  találnak önkényesen minősíteni, azt cenzúrázzák és törlik, időlegesen vagy véglegesen, ahogy a kedvük diktálja.

Nagy valószínűséggel Soros megfelelőnek találta a munkájukat, ugyanis  a Klagemauer.tv beszámolója szerint újabb 100.000 eurós támogatást adott  a Correctiv-nek.


A Ripost.hu munkatársai megtalálták a Correctiv szerkesztői gárdájában megtaláltak egy magyar nevet is.

Orosz Márta többek között a kelet-európai migrációval foglalkozik. Az újságíró korábban a budapesti Civil rádióban dolgozott és a honlap szerint Németországból tudósítja Magyarország “vezető gazdasági lapját”.Mielőtt találgatni kezdenének, ez a HVG – ismerteti a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek