EUR: 321,93 Ft
CHF: 281,13 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Sorost mosdatta a milliárdos embere

Nem illegális átlépni a határt – állítja a korábban Soros Györgynek dolgozó Nils Muiznieks. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa gyakorlatilag felmondta a Soros-tervet.

Nils Muiznieks emberi jogi biztosi kinevezését megelőzően a lettországi Soros Alapítvány programigazgatójaként dolgozott. Így nincs mit csodálkozni azon, hogy szavaiból a Soros-tervet idéző betelepítési program rajzolódik ki. A biztos néhány napja adott interjút az M1 közszolgálati televíziónak. Elmondta, a migráció kérdésében az lehet a „kulcskérdés”, hogy az embereknek joguk van-e ahhoz, hogy egyénileg kérelmeket nyújtsanak be, azokat érdemben elbírálják, és ha védelemre van szükségük, akkor azt meg is kapják, például a menekült- vagy oltalmazotti státust.


Nils Muiznieks (Fotó: wikipedia.org)

Hangsúlyozta: szerinte nem illegális átlépni egy határt és védelmet keresni, ezért nem használja az illegális, csak az ellenőrizetlen migráció kifejezést.

– Az az én bajom, hogy a magyar kormány minden egyes érkezőt úgy kezel, mintha illegális lenne, akinek ráadásul nincs szüksége védelemre, és mintha fenyegetést jelentene a nemzetbiztonságra – mondta Nils Muiznieks.


Soros György magyar származású amerikai üzletember (MTI/EPA/Clemens Bilan)

A műsorban rákérdeztek arra is, nem tartja-e elfogultságnak, hogy úgy kritizálta a magyar civiltörvényt – ami többnyire azokat a szervezeteket érinti, amelyek támogatást kapnak a Nyílt Társadalom Alapítványtól –, hogy Lettországban, a mostani megbízatása előtt, az említett alapítvány igazgatója volt. A biztos erre azt válaszolta, hogy egyáltalán nem.

Soros embere persze megvédte a milliárdost. Nils Muiznieks úgy látja, Magyarországon démonizálnak egy „filantróp” (emberbarát, jótékony) személyiséget, aki soha semmi illegálist nem csinált, csak embereket és NGO-kat segített szerte Európában.

– Ez zavaró, és egy kis antiszemita árnyalat is van benne – húzta elő a szokásos balliberális aduászt, mintha bárkinek (például az izraeli kormánynak) is Soros származásával és nem a tevékenységével lenne baja. A milliárdos hálózatához való kötödése miatt azzal próbált mosakodni, hogy ő Lettországban csak programigazgató volt Soros alapítványánál, nem országos igazgató, ráadásul sok évvel ezelőtt. Így persze mindjárt más.

Muiznieks és elvbarátai persze rendszeresen „megfeledkeznek” arról, hogy a „jótékony és emberbarát” Soros nevéhez olyan nem éppen jótékony cselekedetek is köthetők, mint az angol font 1992-es bedöntése. Rólunk, magyarokról sem feledkezett meg: 2008. október 9-én a Soros Fund Management állt az OTP megtámadása mögött, amiért a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete bírságot is kirótt. Azon a napon az OTP részvényei 22 százalékot estek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gránátot találtak Lánchídnál!

  Gránátot találtak Lánchídnál!

  Aknagránát került elő a fővárosban, a Lánchíd pesti hídfőjénél szerda délután; a tűzszerészek a robbanótestet elszállították – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

 • Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

 • Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  “Harcban állunk, de jól állunk” – fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Néppárt csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak a migráció és a határvédelemmel kapcsolatos kérdésre.