2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XVIII.kerület

Speciális volt ez a nap

Ötödik alkalommal rendezték meg, az önkormányzat támogatásával, a Bókay-kert fedett teniszpályáján az Európai Speciális Olimpia Tenisz Napot, amelynek keretében a speciális igényű fiúk és lányok ragadtak ütőt, bebizonyítva, hogy helyzetüktől függetlenül nem áll távol tőlük a sport.

A gyerekek személyesen találkozhattak olyan hírességekkel, mint Kovácsovics Fruzsina, Sebestyén Júlia, Harsányi Levente, Märcz Tamás vagy Szuper Levente.


… Harsányi Levente is ütőt ragadott
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Sebestyén Júlia és…
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Fél évtizedes múltra tekint vissza a speciális igényű gyermekek teniszversenye a kerületben, aminek mindig megadják a módját, hiszen felvezetésként zenei ínyencséggel készülnek a fiataloknak, majd a legnagyobb, általában csak tévében látott sztárok ragadnak ütőt, hogy játsszanak egy kicsit az ifjú teniszezőkkel. Nekik lehet, hogy ez a nagyobb élmény, nem az ezt követő verseny. Idén ötvennél is többen jöttek el a kerületbe, hogy megmutassák, ki a legspeciálisabb.

Lufival gyakoroltak a verseny előtt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

− A fogyatékkal élő fiatalok sportolása mindig és mindenkinek fontos kell legyen, és remélem, hogy az is. Valahogy úgy kell a fogyatékkal élők sportolását kezelni, mintha nem is lennének azok, csak egy kicsit másként csinálják. Ezt a versenyt nem véletlenül rendezik meg már ötödik alkalommal, mert mindenki felsorakozik mellette. Feltételezem, ott szerepel a speciális igényű sportolók versenynaptárában is, mert tudják, itt mindig színvonalas versenyt vívhatnak egymással − mondta az önkormányzat honlapjának az eseményt megnyitó Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Kovácsovics Fruzsinát nagy örömmel fogadták
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Kapcsolódó Cikkek