EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb XIV.kerület

Sportolók és kórusvezető az év emberei

Török Béla vízilabdázónak és Kasza Róbert öttusázónak ítélte oda az Év embere díjat a Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány, a Szeretjük Zuglót Egyesület és a Mentor Egyesület. A fiatal sportolók mellett Igaliné Büttner Hedvig, a Hunyadi János Általános Iskola kórusvezetője Év embere életműdíjat kapott.

Török Béla vízilabdázónak Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő adta át az elismerést (Fotó: Keresztesi Balázs)

– A 2003 óta odaítélt Év embere díjat olyan személyek kaphatják, akik teljesítményükkel kiérdemelték a zuglói közösség elismerését – mondta el Barabás Ferenc, a Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány elnöke. Kasza Róbert világ- és Európa-bajnoki ezüstérmesként, a BVSC-Zugló pólósa, Török Béla pedig vb-ezüstérmesként szolgált rá az elismerésre. Ezzel szemben az életműdíjjal azok tüntethetők ki, akik hosszú évek óta dolgoznak Zuglóért. Ennek értelmében Igaliné Büttner Hedvig 21 évnyi munkáját ismerte el a grémium a díjjal.


A Columbus utcai Zeneházban rendezett gála egyik érdekessége, hogy Török Bélának Szatmáry Kristóf, Kertváros és Zugló-Alsórákos országgyűlési képviselője adta át az elismerést, akit a díjazott jól ismer. Szatmáry Kristóf ugyanis a BVSC-Zugló elnöke.

– Nagyon örültem, hogy éppen Szatmáry Kristóf adta át a díjat, nagy megtiszteltetés volt – mondta Török Béla. – Az egyesületen belül jól ismerem őt, közvetlen, jó fej, igazi úriember, nem meglepő, hogy jó kapcsolatot ápolok vele. Nagyra becsülöm azt a munkát, amit a BVSC elnökeként végez, és a politikai tevékenységét is figyelemmel kísérem – mondta a fiatal vízilabdázó.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.