EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Súlyos gondot jelentenek Franciaországnak az országba visszatérő az ISIS katonák

Két francia, akik még 2014-ben mentek el Szíriába az ISIS-ért harcolni bíróság elé kerültek március 26-án, terrorista bűncselekmény miatt. 

Az egyikük korábban hivatásos katona volt és egy 2014-es ISIS propaganda videóban bukkant fel, ez hívta fel a figyelmet rájuk. Egyiküket Berlinben fogták el, a másik önként adta fel magát a rendőrségen.


Ami a francia közvéleményt  felháborította az az, hogy a Le point nevű balos folyóirat “francia “harcosoknak”minősítette az ISIS-ben harcoló iszlamista katonákat – írja a Lepoint.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.