2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Külföld

Súlyos radikalizálódás folyik a belga muzulmánok körében

Súlyos mértékű radikalizálódás megy végbe a belga muzulmánok körében. 

A belga liberális párt  (MR-Movement reformateur) vizsgálatot kezdeményezett hétfőn a belga szenátusban arról, hogy feltérképezzék, hány wahhabista muzulmán mecset található Belgiumban. Azután, miután a hatóságok felfigyeltek  a növekvő számú radikális muzulmánra, erre a periférikus, de szélsőségesen radikális, ultrakonzervatív, fundamentalista, szektaszerűen működő iszlám vonalra. A 2016 március 22-i terrortámadásról kiadott parlamenti vizsgálati anyag, a brüsszeli Nagy Mecset mellett már kiemelte a wahabbista mecseteket is, mint a radikalizálódás központi helyszíneit.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újra kitört a Fuego

    Újra kitört a Fuego

    Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

  • Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Százhúszezer eurót (csaknem 40 millió forintot) játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban – közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője hétfőn.