EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,73 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tapolca

Sümegi gyémántlakodalom: hatvan éve szerelemben

Böbe néni először a bátyja lagziján találkozott a fess fiatalemberrel, Karcsival. Erzsébet koszorúslány volt, Károly, a csabrendeki fiú pedig vőfély. Első látásra szerelem szövődött közöttük.

Ennek ellenére a fiúnak keményen meg kellett küzdenie szerelme kezéért. Tanai Károly leleményesnek bizonyult. Még arra is képes volt, hogy valami ürüggyel idejekorán leszereljen a seregből. Félt, hogy lecsapják a kezéről az ő Böbéjét.


– Én akkor maradtam ki a nyolcadik osztályból. Ha visszaszámolok, Karcsi 14 éves korom óta kitartóan udvarolt. Naponta hozott virágot. Ha édesanyám meglátta az ablakban a friss rózsákkal teli vázát, csak azt kérdezte: „Már megint itt járt a Karcsi?” – mesélte Erzsébet.

Károly szerint az ébenfekete göndör hajú Böbe igazi szépség volt. Még most is megdobogtatja a szívét, ha visszagondol rá vagy előveszi a régi fényképeket. A fiatal lány az általános iskola után óvónőképzőbe ment Sopronba. Szerelme követte, és az udvarlás nem hagyott alább. – Féltékeny volt! Ellenőrizni akart, hogy nem vetett-e rám szemet valaki más? De hát nem is lett volna erre mód. Karcsi mindig jött, mindig ott volt – folytatta Böbe néni. Károly bácsi úgy emlékszik, hogy a legfőbb szövetségese szerelmének édesanyja volt. Ha Erzsébet más fiútól kapott levelet, visszaküldte neki, annyira szimpatikus volt a fiatalember, aki kitartóan udvarolt a lányának.

Meglett az eredménye. Bódai Erzsébet és Tanai Károly már 60 éve élnek szerelemben, házasságban. Az élet két fiúval és két gyönyörű unokával, egy fiúval és egy lánnyal ajándékozta meg őket.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.