EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Belföld

Svédországi menedékes embercsempészt fogtak a román-magyar határon

Egy Svédországban menekültként nyilvántartásba vett iráni állampolgárt és iráni származású svéd állampolgárságú női útitársát tartóztatták fel a határrendészek pénteken a román-magyar határon, amikor azok hat iráni illegális bevándorlót próbáltak egy lakókocsiban Magyarországra csempészni.

A román határrendészet közleménye szerint a svéd menekültügyi hatóságok úti okmányával rendelkező 43 éves gépkocsivezető péntek hajnalban jelentkezett egy svéd rendszámú lakókocsival határátlépésre a Csanád-Kiszombor közúti határátkelőnél egy 39 éves, szintén iráni származású, de svéd állampolgársággal rendelkező nő társaságában.


A magyar és a román rendőrök a közös ellenőrzés során, a jármű csomagterében kialakított búvóhelyen hat iráni állampolgárt – három férfit, két nőt és egy 15 éves kiskorút – fedeztek fel. Kihallgatásukkor azt állították: Nyugat-Európába akartak eljutni, és azért bújtak el, mert nem rendelkeznek érvényes úti okmányokkal.

A lakókocsi sofőrjével és utasával szemben embercsempészés, a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt indított eljárást az ügyben eljáró román határrendészet.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek