2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Ózd

Szabadegyetem a 48-asok szerelmeiről

Az Ózdi Szabadegyetem VII. évadjának programjaként ezúttal dr. Csorba László tartott előadást az 1848-as hősök magánéletéről, szerelmi ügyeiről és más magánjellegű történetekről.

Dancsok Tamás és a Mizerák Alapítvány szervezésében érkezett a városba a történész, aki az MTA rendes tagja, a Nemzeti Múzeum volt főigazgatója és a Római Magyar Akadémia igazgatója. A szervezők által szponzorált, a látogatók számára ingyenes rendezvényen az előadó nemcsak a csatamezők hőseiről, hanem a háttéremberekről, így az írókról és költőkről is mondott humorral fűszerezett történeteket. A szakértő közönség annyira együtt élt a műsorral, hogy a másfél órásra tervezett program egy órával kibővült.

Fotó: Lokál
Soha nem hallott történetekkel érkezett Ózdra a történész

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.