EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Kecskemét

Szabó Béláné Rita az év védőnője

Szabó Béláné Rita kecskeméti védőnő, IBCLC laktációs szaktanácsadó, táplálkozástudományi szakember, továbbá tanít az egyetemen és babaklubot tart. Öt gyermek édesanyjaként az életét tette fel arra, hogy „szolgálja” és segítse a gyerekeket. Ő nyerte el a Családháló díjat, ezzel együtt pedig ő kapta meg a 2017 védőnője címet is.

Rita napi nyolc órában ifjúsági védőnő egy középiskolában, ahol nagyon szeretik a tanulók. A kandós pedagógusok jelölték a díjra, a sikeres jelölés után ő kapta a legtöbb szavazatot.


Szabó Béláné Rita (jobbról fent a második) ötgyermekes édesanya és napi nyolc órában védőnő
Fotó: hiros.hu

– Osztályszinten jöttek középiskolás fiúk, hogy elmondják, szavaztak ám a védőnő nénire. Ez különösen jólesik, mert a kamaszkorú gyerekek elismerése, szeretete nagyon sokat ér. Persze a kismamák szavazatának is nagyon örülök, de ők anyaként már megtapasztalták, hogy a segítség milyen nagy kincs – nyilatkozta Szabó Béláné a kecskemetimami.hu-nak.

A Családháló díjat 2013-ban alapították, azzal a céllal, hogy nyilvános elismerésben részesítsenek olyan embereket, intézményeket, akik, illetve amelyek a gyermekekért való munkájuk során különösen sokat vagy kiemelkedőt tettek a családokért. A díj erkölcsi elismeréssel jár, és a Családháló olvasóinak jelölése és szavazatai nyomán, a Családháló csapatának döntése alapján osztották ki, ünnepélyes keretek között, március 4-én a budapesti Benczúr Ház dísztermében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.