EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Kecskemét

Szabó Béláné Rita az év védőnője

Szabó Béláné Rita kecskeméti védőnő, IBCLC laktációs szaktanácsadó, táplálkozástudományi szakember, továbbá tanít az egyetemen és babaklubot tart. Öt gyermek édesanyjaként az életét tette fel arra, hogy „szolgálja” és segítse a gyerekeket. Ő nyerte el a Családháló díjat, ezzel együtt pedig ő kapta meg a 2017 védőnője címet is.

Rita napi nyolc órában ifjúsági védőnő egy középiskolában, ahol nagyon szeretik a tanulók. A kandós pedagógusok jelölték a díjra, a sikeres jelölés után ő kapta a legtöbb szavazatot.


Szabó Béláné Rita (jobbról fent a második) ötgyermekes édesanya és napi nyolc órában védőnő
Fotó: hiros.hu

– Osztályszinten jöttek középiskolás fiúk, hogy elmondják, szavaztak ám a védőnő nénire. Ez különösen jólesik, mert a kamaszkorú gyerekek elismerése, szeretete nagyon sokat ér. Persze a kismamák szavazatának is nagyon örülök, de ők anyaként már megtapasztalták, hogy a segítség milyen nagy kincs – nyilatkozta Szabó Béláné a kecskemetimami.hu-nak.

A Családháló díjat 2013-ban alapították, azzal a céllal, hogy nyilvános elismerésben részesítsenek olyan embereket, intézményeket, akik, illetve amelyek a gyermekekért való munkájuk során különösen sokat vagy kiemelkedőt tettek a családokért. A díj erkölcsi elismeréssel jár, és a Családháló olvasóinak jelölése és szavazatai nyomán, a Családháló csapatának döntése alapján osztották ki, ünnepélyes keretek között, március 4-én a budapesti Benczúr Ház dísztermében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.