EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Eger

Szakemberképzésre nyertek pénzt

A Markhot Ferenc Kórház 156,7 millió forintot nyert  a „Szakképzések fejlesztése a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben” című EFOP-pályázaton az intézményben dolgozó 46 szakember képzésének támogatására. A projekt megvalósulásával, a képzéseknek köszönhetően javulnak az egészségügyi szakmai tevékenység feltételei, csökken a gyógyító orvosok leterheltsége, csökken a hiányszakmának minősülő munkakörök arányaA projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Markhot Ferenc Kórház a betöltetlen intézményi hiányszakmának minősülő munkakörök arányának csökkentését kiemelt feladatnak tekinti. Ennek érdekében a pályázat segítségével 46 fő képzését valósítja meg, ezáltal az egészségügyi szakmai tevékenység végzésére jogosító képesítéssel/felkészítéssel rendelkezők arányát öt százalékkal növeli az intézményben.


A szakemberképzés mellett további fejlesztések is folynak az egri kórház területén, pl.: új járda és bejárat épül az udvaron

A „Szakképzések fejlesztése a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben” című projekt megvalósulása során két aneszteziológiai szakasszisztens, hat betegkísérő, egy boncmester, két egészségügyi gázmester, egy endoszkópos szakasszisztens, nyolc felnőtt intenzív szakápoló, két fertőtlenítő-sterilező, két hospice szakápoló, három műtéti szakasszisztens, négy  műtőssegéd-gipszmester, két pszichiátriai szakápoló és gyógyfoglalkoztató és hat sürgősségi szakápoló tud a gyógyítás szolgálatába állni. Az orvosi licencképzésben heten vesznek részt: diabetológia, neuroszonológia, palliatív orvoslás, szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztika területeken. A fejlesztés, képzés megvalósulásával javulnak az egészségügyi szakmai tevékenység feltételei, csökken a gyógyító orvosok leterheltsége. A projekt megvalósítása 2018. február 15-től 2019. december 15-ig tart.

Folytatódnak a munkálatok

A járdákat szélesítik, felújítják, az új járdaszakasz pedig már megépült a rendelőintézet bejáratához. A rendelőbe vezető korszerűtlen udvari ajtót fotocellásra cseréli az intézmény és az akadálymentes bejutás is biztosított lesz. Az Árva közi porta új épületet kap, a patak mentén fákat ültet a kórház és az itteni szakasz rendbetételével növeli a parkolóhelyek számát. A munkálatokhoz közel 6 millió forint saját forrást használ föl a kórház. A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézettel meglévő együttműködési megállapodás keretében a fogvatartottak is segítenek a kórház udvarának szebbé tételében.

Kapcsolódó Cikkek